Jullie weerman is vannacht naar Griekenland gereden en groet jullie hartelijk vanuit Anolio met sneeuw vanaf hoogtes tussen 1000 en 1650m.

Nee het is een geintje. Ik ben die man niet en geen idee wie het wel is. Maar het is wel in Griekenland gisteren en vanochtend zal het nog meer zijn.

Nog een videootje dan.

Vanochtend trakteer ik jullie alleen op meteofiction. Leuke meteofiction. Want de weermodellen hebben geluisterd naar onze boosheid. Het Amerikaanse weermodel produceert nu al twee keer op rij mooie winterse uiteinden. Die ook best geloofwaardig zijn gelet op de actuele weertendenzen van plotseling opbollende hogedrukgebieden.

Hierboven zie je voor de lage landen hoe de run van middernacht aan het einde weer wegduikt naar vorst. In de Alpen is ie na het weekeinde al weer aanhoudend koud en dus uitstekend om alle pistes met kunstsneeuw in orde te maken.

De kersverse run van vanochtend is iets minder gunstig. Eind november helemaal jofel. Met eerst schitterend herstellende kou eind november en dan toch weer een snelle dooiaanval. Nu ja… die moet je altijd met een korreltje zout nemen. Geen reden om weer een hosanna-stemming te verbreiden hier. Maar ook geen reden voor ongebreideld pessimisme.

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

38 reacties

Gesloten voor reacties.