gargellen5

Deze foto heb ik zwaar gepimpt natuurlijk. Om de mooie wolkenpartij goed uit te laten komen. Heel bijzonder om op ooghoogte met een cumuluswolk te zijn. Waar komen de plaatjes in dit bericht vandaan? Cescia en haar vriend Dennis groeten uit Gargellen. Het skigebied waaraan ik mijn bestaan dank. Mijn vader ging er met een studievriend skiën begin jaren zestig en ontmoette op theevisite bij mijn overgrootmoeder mijn moeder even over de grens in Zwitserland.

gargellen4

Heerlijke chill area. Wie weet waar dit is?

gargellen3

En zo zijn die wolken naturel.

gargellen2

Wat een ruimte. Hoe weinig skiërs hier. Open tot en met 12 april. Grijp je kans!

gargellen1

Dank voor de mooie foto’s Cescia! Algemene reacties gewoon onder het actuele Alpenweerbericht of het boude Lage Landen bericht. Montafon kwesties hier!

Categorieën: Montafon

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.