hajoraurisVoor het eerst heb ik geskied in Rauris. Hier zie je me vertrekken vanaf de top van de Hochalmbahn. Toch maar mooi 1200m hoogteverschil te skiën. De Föhn-sigaren op de achtergrond zijn evident. Het front dat we Charlie hebben gedoopt, ligt na een dag regen in de Lage Landen op de lijn Bilbao – Stockholm. Het duurt nog een volle 24 uur voor het de Franse Alpen bereikt en het daar lekker gaat sneeuwen. Zaterdag sneeuwt het in de hele Alpen. Ja en ook op de Oostenrijkse en Zuid-Duitse snelwegen boven 400-500m. Zondag zijn er weer opklaringen.

zw

Hier een punt aan de Zwitserse noordkant. Charlie staat er erg mooi op! Dat betekent doffe ellende voor de Lauberhorn afdaling van Wengen. Schakel in om 12.30 uur zaterdag!

zk

Dit is een punt aan de zuidkant bij Livigno. Een hele dikke uitschieter van de hoofdrun qua neerslag. Maar dat er erg veel gaat vallen weten we nu wel. Auke is nog wat diffuus. Het is een fase tussen 20 en 24 januari. Misschien dus wel een zonloze week! En dat voor Bella Italia.

eps_ijsgroei1701

Maar wij hebben weer ijspluimen. Joehoe!

ijspluim1501

En nog eentje! Morgenvroeg een uitgebreide update!

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

58 reacties

Gesloten voor reacties.