hajoraurisVoor het eerst heb ik geskied in Rauris. Hier zie je me vertrekken vanaf de top van de Hochalmbahn. Toch maar mooi 1200m hoogteverschil te skiën. De Föhn-sigaren op de achtergrond zijn evident. Het front dat we Charlie hebben gedoopt, ligt na een dag regen in de Lage Landen op de lijn Bilbao – Stockholm. Het duurt nog een volle 24 uur voor het de Franse Alpen bereikt en het daar lekker gaat sneeuwen. Zaterdag sneeuwt het in de hele Alpen. Ja en ook op de Oostenrijkse en Zuid-Duitse snelwegen boven 400-500m. Zondag zijn er weer opklaringen.

zw

Hier een punt aan de Zwitserse noordkant. Charlie staat er erg mooi op! Dat betekent doffe ellende voor de Lauberhorn afdaling van Wengen. Schakel in om 12.30 uur zaterdag!

zk

Dit is een punt aan de zuidkant bij Livigno. Een hele dikke uitschieter van de hoofdrun qua neerslag. Maar dat er erg veel gaat vallen weten we nu wel. Auke is nog wat diffuus. Het is een fase tussen 20 en 24 januari. Misschien dus wel een zonloze week! En dat voor Bella Italia.

eps_ijsgroei1701

Maar wij hebben weer ijspluimen. Joehoe!

ijspluim1501

En nog eentje! Morgenvroeg een uitgebreide update!

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

58 reacties

Gesloten voor reacties.