Als wij vanochtend wakker worden en de nieuwe dag begroeten… is het nog diepe nacht in Florida. Hierboven een plaatje van Mexico beach bij zonsondergang. Mooi rommeltje. Vandaag kunnen we even stilstaan bij dit weergeweld. Een overzicht uit de social media.

We beginnen met een waterhoos die als tornado aan land gaat. Dat heb je dan ook nog eens letterlijk als spin-off van hurricanes.

Maar het verschil tussen een tornado en een hurricane is dus een smal spoor van vernietiging tegenover massale verwoesting.

Dat was dus Mexico beach. Verder met Panama beach.

https://twitter.com/Breaking911/status/1050239750437818369

Verder naar Panama City

En de weermodellen hebben het ook wel aardig gedaan…

https://twitter.com/RyanMaue/status/1050246312145444869

En een openluchtstadion is ook wel leuk…

Inmiddels is het een tropische storm die met minder wind nog steeds gigantische hoeveelheden regen brengt en tornado’s naar Georgia en de Carolinas.

En elders rond de evenaar spookt het ook!

Deel hieronder wat jij nog ziet. Ik doe de groeten uit Ortisei in Val Gardena. Ga zo even bij de VVV langs en daarna een ronde vliegen. Er gaat bewolking optrekken hier. Hoop niet te snel zodat ik een mooie vliegvideo bij jullie kan afleveren. Best bijzonder als je in Tirol woont hoe dichtbij alles is. Val Gardena bijvoorbeeld dichterbij dan Sauerland vanuit Nederland!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.