Als wij vanochtend wakker worden en de nieuwe dag begroeten… is het nog diepe nacht in Florida. Hierboven een plaatje van Mexico beach bij zonsondergang. Mooi rommeltje. Vandaag kunnen we even stilstaan bij dit weergeweld. Een overzicht uit de social media.

We beginnen met een waterhoos die als tornado aan land gaat. Dat heb je dan ook nog eens letterlijk als spin-off van hurricanes.

Maar het verschil tussen een tornado en een hurricane is dus een smal spoor van vernietiging tegenover massale verwoesting.

Dat was dus Mexico beach. Verder met Panama beach.

https://twitter.com/Breaking911/status/1050239750437818369

Verder naar Panama City

En de weermodellen hebben het ook wel aardig gedaan…

https://twitter.com/RyanMaue/status/1050246312145444869

En een openluchtstadion is ook wel leuk…

Inmiddels is het een tropische storm die met minder wind nog steeds gigantische hoeveelheden regen brengt en tornado’s naar Georgia en de Carolinas.

En elders rond de evenaar spookt het ook!

Deel hieronder wat jij nog ziet. Ik doe de groeten uit Ortisei in Val Gardena. Ga zo even bij de VVV langs en daarna een ronde vliegen. Er gaat bewolking optrekken hier. Hoop niet te snel zodat ik een mooie vliegvideo bij jullie kan afleveren. Best bijzonder als je in Tirol woont hoe dichtbij alles is. Val Gardena bijvoorbeeld dichterbij dan Sauerland vanuit Nederland!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.