roldal1112a

Het zou laf zijn om dit setje foto’s van ene Pelle Gangeskar uit Røldal op te sparen voor de avondupdate. Nee dit moet meteen de wereld in. Want hoe droevig is het dat we de hele Alpen afspeuren naar dit soort plaatjes die er normaal gemakkelijk te vinden zijn en dat we nu naar Noorwegen moeten uitwijken om tenminste virtueel bevredigd te raken. Voor gezinnen is omboeken van de Alpen naar Noorwegen geen optie natuurlijk, maar sinds ik zelf tijdens een warme voorjaarsweek in Val Thorens een keer een poederweek in Noorwegen mee maakte, zou ik elke “vrij vogel” aanraden om altijd ook met een schuin oog naar Scandinavië te kijken. 80% van de tijd zijn de Alpen veel sneeuwrijker. Maar die 20% hè?

roldal1112b

Kijk dat zijn de echte Nieuwe Kleine IJstijd platen: werkeloze sneeuwkanonnen.

roldal1112d

Het onderschrift onder deze foto is: “Endelig ordentlig vinter i Gobygda!” De blondine in kwestie heet Synnøve Medhus en of ze nog beschikbaar is weet ik niet. Leuk skiën kan ze wel.

roldal1112c

Dit was al op 9 december. Het is al een tijdje aan de gang….

De echte jihaaaaa-feeling op video. Dat het dan maar kort licht is in december boeit niet toch. Im februari en maart  merk je daar al niets meer van. In de Alpen ben ik op zoek naar poeder vandaag nog niet verder gekomen dan….

dachstein1112

Dat was een mooie sneeuwbui! 10cm winst! Vanavond meer…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

47 reacties

Gesloten voor reacties.