roldal1112a

Het zou laf zijn om dit setje foto’s van ene Pelle Gangeskar uit Røldal op te sparen voor de avondupdate. Nee dit moet meteen de wereld in. Want hoe droevig is het dat we de hele Alpen afspeuren naar dit soort plaatjes die er normaal gemakkelijk te vinden zijn en dat we nu naar Noorwegen moeten uitwijken om tenminste virtueel bevredigd te raken. Voor gezinnen is omboeken van de Alpen naar Noorwegen geen optie natuurlijk, maar sinds ik zelf tijdens een warme voorjaarsweek in Val Thorens een keer een poederweek in Noorwegen mee maakte, zou ik elke “vrij vogel” aanraden om altijd ook met een schuin oog naar Scandinavië te kijken. 80% van de tijd zijn de Alpen veel sneeuwrijker. Maar die 20% hè?

roldal1112b

Kijk dat zijn de echte Nieuwe Kleine IJstijd platen: werkeloze sneeuwkanonnen.

roldal1112d

Het onderschrift onder deze foto is: “Endelig ordentlig vinter i Gobygda!” De blondine in kwestie heet Synnøve Medhus en of ze nog beschikbaar is weet ik niet. Leuk skiën kan ze wel.

roldal1112c

Dit was al op 9 december. Het is al een tijdje aan de gang….

De echte jihaaaaa-feeling op video. Dat het dan maar kort licht is in december boeit niet toch. Im februari en maart  merk je daar al niets meer van. In de Alpen ben ik op zoek naar poeder vandaag nog niet verder gekomen dan….

dachstein1112

Dat was een mooie sneeuwbui! 10cm winst! Vanavond meer…


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

47 reacties

Gesloten voor reacties.