“Avondrood brengt water in de sloot”, zo luidt de spreuk. Maar hier in de Jungfrau Region is geen regen op komst terwijl er wel een schitterend avondrood was gisteravond. Niet eens op de toppen van Eiger, Mönch und Jungfrau die in wolken gehuld waren… maar juist terwijl in het dorp Wengen de zon allang onder was hoger tegen de hellingen van Männlichen ineens een schitterend Alpenglühen werd getoverd.

Gisteren heerlijk gewandeld met een gezellige groep SNP-wandelaars. Schitterende tijd om alpenbloemen te zien en ook een paartje slechtvalken liet zich zien. Het laatste deel van de wandeling kruisten we de piste van het Lauberhorn Rennen, de beroemde wereldbekerafdaling. Vandaag gaan we naar Mürren waar ik nostalgisch zal zijn over het Inferno Rennen, de amateurrace steevast een week voor de wereldbeker, waaraan ik een keer of vijf heb deelgenomen. Mijn besluit staat vast: januari 2019 doe ik weer mee en ik hoop met enkelen van jullie! Het zal boekbaar zijn vanaf september.

Terug naar het avondrood. In de Lage Landen te zien geweest? Er moet wat regen geweest zijn gistermiddag en vannacht. Maar dit is het vervolg. Een krul over Duitsland en Polen. In wezen doorlopen onder de Alpen door naar de Pyreneeën. Het laat in de Lage Landen weer de nadering van het Azorenhoog toe. En dus…

Droog, droog, droog…. wel houden Jorne en Ronaldo de nadering van een uitdovende tropische storm in de gaten. Daar zou nog wel eens een verrassinkje in kunnen zitten. Mijn vorig weekeinde in Nederland opgesnoven gut feeling zegt dat de droogte volop doorgaat…. we zullen zien.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

49 reacties

Gesloten voor reacties.