Kijk eens aan wat een pláátje! De zon neemt afscheid van ons en de dag. En wat een sneeuwlandschap daar zeg! Dat is mijn droom… daar volop toeren…. in de Hohe Tauern. En zou eigenlijk prima kunnen momenteel. Misschien eens een tochtje plannen.

Vanavond gaan we het zien…. welk model gelijk krijgt. Regen of sneeuw? Dat is de vraag tot en met donderdag. Het Europese model maakt er grotendeels regen of motregen van. Ik zet nog in op sneeuw.

Kijken we verder weg blijft de kans op een fel sneeuwfront over de Lage Landen bestaan. Nu voor net over het weekeinde berekend. Tja het schuift steeds op en dan kan het ook nog als regen of erg natte sneeuw gaan uitpakken. “Vuil weer” of een “vuile winter” zou Piet Paulusma zeggen.

Op de wat langere termijn zien we voor het eerst noordkantdumps verschijnen. Die gaan vaak gepaard met regen in de Lage Landen. Dus als het en standaardwinter wordt…. het is allemaal een beetje afwachten nu en accepteren hoe het komt. In het vorige bericht zag je dat het wereldklimaat een stukkie de koude kant op is gesprongen, maar nog niet zo ver dat je weer echte koude winters verwacht.

Dus geniet met jouw mogelijkheden net als ik van elke mooie dag. En die ene mooie winterse dag of halve dag ga je echt meemaken de komende dagen. Profiteer van de dingen die bij uitstek in Nederland kunnen: zwemmen in koud water bijvoorbeeld…. dat heb je een half jaar cadeau. Steeds meer mensen doen het. Jij ook?

Donaties blijven welkom om dit plekje op internet open te houden!

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Inloggen om te reageren, doe je via deze link.

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Kirsten_dl · 4 januari 2021 op 20:50

Hier gaan we weer…
De rest van de EU gaat wellicht snel volgen
Alles moet kapot, de economische situatie is nu bijzonder goed te noemen.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/01/04/schotland-gaat-vanaf-middernacht-in-lockdown-situatie-is-uiter/

  Medemens · 5 januari 2021 op 09:45

  Kirsten, daar doen we niet meer aan he? Zoek een andere plek om je onder buikgevoelens te spuien.

   Wolfie · 5 januari 2021 op 10:14

   @Medemens,
   Je appèl is aan dovemansoren gericht.
   Als Kirsten haar gal wil spuien doet ze dat toch gewoon …..

   Kan er niet een afspraak gemaakt worden dat alleen onder een ‘politiek getint’ bericht van Hajo eventuele politiek getinte reacties geven?

   En dat we dat bij de echte weerberichten gewoon NIET doen?

   Dan heb je de mogelijkheid om bij bepaalde berichten van Hajo de reacties gewoon te negeren, als je dat wilt.

   Kirsten_dl · 5 januari 2021 op 12:41

   Gewoon de realiteit, actueel nieuws wat ik deel.
   Niks meer, niks minder.
   Of denk jij dat het allemaal wel goed gaat komen met een economie die al maanden gedeeltelijk platligt ?

    Wolfie · 5 januari 2021 op 15:24

    Wat ik wel of niet vind over dat onderwerp Is niet ter zake doende….

    Het gaat mij erom dat die mening niet op elk gewenst moment door iemand op deze WEER-site uitgespuugd wordt…..

     Kirsten_DL · 5 januari 2021 op 15:40

     Mening ? Lees es wat er staat in plaats van blindelings commentaar te spuien.
     Schotland en U.K. opnieuw in harde lockdown, economie gaat hierdoor naar de haaien. Waar ergens is dat een mening? Gewoon keiharde nieuwsfeiten.
     Zeg eens, wat wil JIJ graag lezen dan?

     Pffff… waaraan verspil ik mijn vrije tijd eigenlijk !!?

Raymond · 4 januari 2021 op 21:06

Mogelijkheid om bovenaan onder je titel van betreffend bericht het aantal reacties te vermelden. Soms kom ik vaker op jouw site om eventuele aanvullingen te lezen. Nu moet je het bericht naar beneden scrollen om vervolgens niets nieuws te lezen. Jup luxe blablablabla maakt het wel overzichtelijk,
Thnx alvast!

Medemens · 5 januari 2021 op 09:44

Sinds wanneer is dit een reclamevrije site geworden?

Gesloten voor reacties.