Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Groeten uit Breuil-Cervinia en hoeveel sneeuw valt er vandaag aan de noordkant?

check ook eens

32 Reacties

 1. Stephan-L schreef:

  Echt fantastisch gebied dat Breuil Cervinia, ben benieuwd naar de video’s!

 2. Frank schreef:

  wat is er in Obertauern gebeurd? De hele week sneeuw en in een dag
  30 cm foetsie? warm water?

 3. Frank schreef:

  toch vind ik de gfs(850hp) minder warm dan die van gister.

 4. Viking (Harmelen) schreef:

  De GFS 06.00 is in vergelijking tot voorgaande runs toch redelijk positief voor de wintersporters die de komende weken vertrekken. Ondanks de zuidwest component relatief koele luchtmassa’s. Depressies en afgesplitste depressiekernen die nu eens wel lijken door te trekken over Europa en zo na oplopende temperaturen de wind weer naar het noordwesten laten draaien.. met dalende temperaturen en bijbehorende dumps… ik ben benieuwd naar navolgende berekeningen.. deze week trouwens nog wel aan de warme kant..

 5. Rian schreef:

  “L’alta montagna non si abassa per visitatori, ma eleve chi la vuole conoscere” – Het hooggebergte verlaagt zich niet voor de bezoeker, maar versterkt degene die het wil kennen.

  • Franks schreef:

   Ik zou er -juist vanwege de mooie tegenstelling tussen abassa en eleve- van maken:
   Het hooggebergte maakt zich niet lager voor bezoekers, maar verheft juist diegene die het wil leren kennen.

 6. Snowqueen schreef:

  Nieuwe dumps hard nodig in het Salzburgerland dat dit jaar toch de groter verliezer lijkt te worden: geen sneeuw naast de kunstsneeuwpistes in bijv. Filzmoos, normaal gesproken een echt schneeloch. Ook in de rest van Ski Amade worden de dalen al weer groen. Duimen maar dus, voor de zoveelste keer deze winter….

 7. Eric schreef:

  Ik zie ook weinig reacties hier…..is iedereen het na 3 maanden dan zo zat…die fohn iedere keer een zuid dump en het noorden heeft het nakijken.

  Maar ik geloof nog steeds als je op de pistes blijft dat het nog wel te doen is. Maar je moet wel uberpositef zijn om positief te blijven 🙂 🙂 🙂

  • Tsja… wat kan er nog gezegd worden @ Eric ? Alpen zuidkant al enkele dagen té vette dumps, Alpen noordkant huilen met de pet op en geen vooruitzicht op beterschap, LL géén winter dit jaar en compleet lentegevoel. Klaar, toch ?

 8. Leo schreef:

  Wat een mooi nieuws weer op de facebookpagina van het Sauerland:
  “Eine gute Schicht Schnee liegt auf den Pisten und daran wird sich auch in den nächsten Tagen nicht viel ändern. Uns erreichen gerade immer wieder Anfragen, ob denn nächste Woche noch Schnee da wäre. Keine Sorge, so schnell ist der Schnee nicht weg. Darum haben wir ja letzte Woche so viel wie möglich produziert. Außerdem liegen bei uns die Temperaturen in den nächsten Tagen nur unwesentlich über dem Gefrierpunkt. In der Nacht liegen sie sogar meist darunter. Werft bitte einen Blick in den Wetterbericht extra für die Region. Übrigens ist jetzt sogar das beschneite Skilanglaufzentrum Westfeld am Start.” !!!

 9. Robbie schreef:

  Vandaag eerst dagje skien in Val Gardena, ochtend begon goed met zonneschijn etc. langzaam begon echter laaghangende bewolking naar binnen te sluipen waardoor het vooral beneden erg weinig zicht was. Het was niet echt super koud en het begon een heel klein beetje te sneeuwen, condities van de sneeuw zijn relatief goed, pistes zijn wat zacht door de late sneeuwval van vannacht waardoor de pistes niet optimaal geprepareerd konden worden..

 10. Arjan Ehlert schreef:

  http://youtu.be/hQEqDQ6Mgqo
  Livigno maar kan ook zeggen elders aan de zuidkant van de Alpen 🙂

 11. Arjan Ehlert schreef:


  Waar is dit? Wat een drukte!

  La Bresse Hochneck. De Vogezen Frankrijk. Ja wat wil je zonnig, perfecte (kunst) sneeuw en rond het vriespunt dan ga je er op uit op zondag 🙂

 12. Arjan Ehlert schreef:


  Oké, de mooiste afbeelding op het laatst. Livigno gisterenavond 🙂
  Smikkel smikkel! ( speciaal voor Leo )

 13. Hajo schreef:

  Laatste twee kaarten van GFS12u voor 18 februari zijn WINTERS. SVEN KRAMER PROOF WINTER. Vanavond gaan we ff kijken. Rond 20.30u de live update uit Breuil-Cervinia!

  • jeroen schreef:

   Hopop doet leven zeggen ze wel eens, maar dit is wel heeeeeel erg ver weg hajo….zou overigens wel goed uitkomen met caraval in inzell ….

 14. handoe schreef:

  Tegen mijn verwachting in heeft het vandaag toch zeer lang gesneeuwd in SFL, webcams zijn de hele dag namelijk zeer vaag. Gelukkig maar, alle beetjes helpen.

 15. snowman schreef:

  Jemig hee, volgens het gfs wordt komende week echt zeer sneeuwrijk voor de franse alpen. Nu en dan wat te zacht waardoor het even zal regenen tot vanaf 1600 meter ongeveer, maar veelal samen met dalende temperaturen dus sneeuw tot de veelal hoger gelegen skidorpen aldaar. Regen is ook niet zo erg op deze manier, pakt de sneeuw lekker voordat er weer een nieuwe laag op valt. Worden mooie plaatjes! En laat ik er volgend weekend nou net heenrijden.. helemaal top 😀

 16. Eric schreef:

  De winter van 1979……. Ja toen hadden we nog een winter!!!

  http://www.youtube.com/embed/1NQwDE4GwLM

 17. Jan Paul schreef:

  Klopt het nou dat de nieuwe gfs-pluimen minder dramatisch warm zijn dan die van de afgelopen dagen?

 18. martijn sonnenberg schreef:

  @ Hajo:

  interpreteer ik de gfs -12 kaarten (wat ook op de gfs 6 kaarten al terug kwam) nu goed dat de extreme ‘hitte’ er toch wat uitgaat en er regelmatig neerslagfronten vanuit west-noord-west voor de alpenregio voorzien worden aan het einde van de week? Dat zou voor de alpennoordzijde goed nieuws betekenen!
  En waarom komen al die modellen op de middellange tot lange termijn iedere keer met die hittepieken (850 hPA waarden tussen 7 en 10 boven de alpen) op de proppen om ze later weer door te schuiven en/of af te zwakken?

  • snowman schreef:

   Mjah, ik denk dat vooral komt omdat je denkt hey fuck wat een warmte neeee! Maar ondertussen zijn de koude pieken ook minder koud of juist kouder. Op de lange termijn is niks bepaald alleen een trendverloop is zichtbaar. Het wordt warmer dan wel kouder, maar hoe warm of hoe koud moet altijd maar blijken.

 19. Bram schreef:

  Er zijn in de Alpen geen liften naar 4100.
  Klein Matterhorn 3800. Op tourski’s kan je dan vlot in een stevig uurtje sjouwen de 4100 m hoge breithorn op

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.