anniviers2112

Dankzij de sneeuw van Karlijn was er veel focus op Oostenrijk de laatste dagen. De Franse Alpen bekijken we een beetje met afgrijzen nu daar echt een indian summer is losgebroken. Wallis is een beetje tussen wal en schip gevallen. Ons mooie Val d’Anniviers waar Finn afgelopen seizoen eind november al bakken sneeuw begroette, heeft eigenlijk prima condities. Veel beter dan Verbier. Dat geldt in elk geval voor het sinds vorig seizoen aaneengesloten skigebied Grimentz-Zinal. Hierboven een foto van gisteren.

engel-anniviersb

Ja het Val d’Anniviers was een van die gebieden waar Engel met zijn hoge sneeuwgrens toch nog een mooi dumpje achterliet. Zie deze kiek van 18 december. En dat hou je dan vast. Dat zie ik ook in Kleinwalsertal momenteel. De lage dauwpunten maken dat een beetje sneeuw sublimeert de onderlaag afkoelend, waardoor de bulk toch wel aardig blijft liggen. Ondertussen werken de pisteurs hard door en kan er op een gegeven moment toch veel open. Zie onderstaande blije aankondiging! Ja het Val d’Anniviers en dan specifiek Grimentz-Zinal hoor net als het Oostenrijkse Hochgurgl-Obergurgl op de lijst van niet-gletsjergebieden met ultieme sneeuwzekerheid.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.