grimentz2102

Is dat een Nederlandse nummerplaat op die Range Rover of is het een JEEP? Het zou zo maar een van de zes bolides kunnen zijn van de zes gezinnen van de Grimentz-gang die eergisteren hun coming out hadden in de reacties. Ik informeerde meteen naar de dure Franc. “Ach, dat lossen we op zijn Hollands op”, was het laconieke antwoord. Gewoon in een chalet met goede wifi en verder boodschapjes in de supermarkt en niet te gek doen. Dan is het Val d’Anniviers gewoon nog een prima bestemming. Laten we eens verder kijken waar het nog meer al mooi heeft gesneeuwd vandaag…

zermatt2102

In Zermatt is het in de avond nog yummie.

airolo2102

Mijn geliefde Airolo in Tessin!

maloja2102

Maloja in het Engadin.

juf2102

Juf in Graubünden.

bielmonte2102

Bielmonte in Piemonte.

piemonte2102

En nog een fijn plekkie daar in de Italiaanse Alpen.

IMG-20150221-WA0000

Ondertussen komen van de noordkant berichten die niet meer helemaal winters zijn. Puur even door de schitterende week die we achter de rug hebben en vandaag natuurlijk de Föhn. Michel tikt uit Zell am See: “Dal nog mooi wit. Zuidkant hellingen kunnen wel opfrisser gebruiken. Onderaan Areitbahn vanmiddag slushpuppy skiën.” Ja die opfrisser komt.

IMG-20150221-WA0001

Eveneens via whatsapp (0031644123111 – het werkt!) een anonieme melding uit Gerlos in de Zillertal Arena: “Bewolkt geraakt en zoals te zien is: zuidhellingen behoorlijk groen”. Zijn die klachten al ernstig genoeg om de tweede boude voorspelling te laten sneuvelen? Nee… daarvoor zou het flink moeten gaan regenen deze week. Als het voornamelijk sneeuw wordt dan gaan we door voor de winst! De huidige prognose is dat alleen van maandagavond tot dinsdag rond de middag de sneeuwgrens boven 1000m zou kunnen liggen (in die nacht natuurlijk weer wat lager). Vanaf dinsdagmiddag tot vrijdag aan toe sneeuw tot in de lagere dalen. De winter zet nog een tandje bij in het gebergte!

sneeuwtunesie

Sneeuw in Tunesië komende zaterdag. Dat kan er nog wel bij… De Alpen komende zaterdag in hoge druk. Een makkelijke reisdag dus. En een voorbode van weer een schitterend zonnige derde krokusweek (België nog vakantie toch?). Tja alleen deze week wordt een mixed blessing. We gaan het zien! Morgen weer op de latten.

cliffhanger2102gfs12

En dit is de cliffhanger van het Amerikaanse model al weer op 9 maart. Een loepzuiver Scandihoog met transportkou. Veel te laat voor in het jaar voor schaatsplezier. Misschien wel een voorteken dat we weer een koud voorjaar als 2013 gaan beleven?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

25 reacties

Gesloten voor reacties.