dertigers

Nu meteen naar je baas en als eerste vrije dagen opnemen voor je collega’s het doen! Het wordt loeiwarm na het weekeinde…. hierboven de eerste dag met dertigers komende dinsdag.

gfs0809

Het Amerikaanse model gelooft erin. En amper regen laat staan onweer in zicht.

schermafdruk-2016-09-08-12-30-15

Het Europese model laat het het allermooist zien in de pluim. Het kan gewoon een zuivere hittegolf worden. Of een gemankeerde omdat net een dagje met 30 of 25ºC ontbreekt. Kijk nog maar niet naar de koele berekening voor eind september. Volgende week gaan we weer dagrecords breken zodat de kranten weer dramatisch kunnen koppen. Op 13, 14 en 15 september was het in De Bilt nog nooit sinds 1901 30ºC of hoger.

cliffec0809

Mooi is dan ook wel weer dat het Europese model het op  17 september dan mooi laat sneeuwen in de Alpen. Het Amerikaanse model volgt niet. Snel even naar Griekenland waar het helemaal mis is gegaan….

Nog eentje…

En nog eentje….

Tijd voor een terugblik op het noodweer in Duitsland deze zomer. Een mooie docu…

Eens kijken of wij ook nog wat heftigs gaan meemaken na de megahagel in Brabant eerder deze zomer. Een mooie herfststorm of zo. Eerst gaan we even genieten van de Côte Néerlandaise komende week!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

19 reacties

Gesloten voor reacties.