Waidring Steinplatte

Het is na alle eerdere weerberichten geen verrassing meer dat het vandaag in Oostenrijk en Oost-Zwitserland een grauwe dag is. Hierboven fraaie sneeuwvlokken in Waidring. Hoe verder je naar het westen gaat, hoe meer zon! Het is heerlijk op de webcams neuzen vanochtend. 

Les Lindarets - Portes du Soleil

Hierboven Les Lindarets in het Franse gedeelte van de Portes du Soleil. Heerlijke zon maar ook laaghangende cumulussen. Dat beeld zien we een beetje in de hele Franse Alpen. 

Grens tussen zon en wolken oostelijk
Van het Oostenrijks weerbericht neem ik over dat het morgen nog tot in de lagere dalen licht sneeuwt in Oostenrijk. Dinsdag stijgt de sneeuwgrens naar 500 tot 1000m. Woensdag is het dan een dag met motregen in de oostelijke gebieden van Oostenrijk met een sneeuwgrens van 1600 tot 2200m. In het westen van Oostenrijk, langs de hoofdkam (Piztal!!) en aan de zuidkant kan het al mooi zonnig zijn. In Zwitserland, Frankrijk en Italië is het dan sowieso zonnig natuurlijk. Dit beeld met de grens tussen zon en wolken oostelijk van Salzburg blijft ook zo op donderdag en vrijdag.  

Hieronder een vooruitblik naar de week na de krokus….

Ensemble Zwitserland

Hier zie je voor een punt in Zwitserland de “warmtegolf” waar we nu doorheen gaan. Donderdag tot en met zondag zullen zeer zacht zijn in de Alpen. Daarna krijgen we vermoedelijk ook weer een temperatursturz met als het aan het GFS model ligt ook meteen al sneeuw aan het begin van de volgende week!

Wij vertrekken vanmiddag eerst langs opa, dan naar oma, waar we de kleine Micky (helaas) achterlaten. Dan vannacht naar Pitztal waar we morgenochtend arriveren.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

16 reacties

Gesloten voor reacties.