Waidring Steinplatte

Het is na alle eerdere weerberichten geen verrassing meer dat het vandaag in Oostenrijk en Oost-Zwitserland een grauwe dag is. Hierboven fraaie sneeuwvlokken in Waidring. Hoe verder je naar het westen gaat, hoe meer zon! Het is heerlijk op de webcams neuzen vanochtend. 

Les Lindarets - Portes du Soleil

Hierboven Les Lindarets in het Franse gedeelte van de Portes du Soleil. Heerlijke zon maar ook laaghangende cumulussen. Dat beeld zien we een beetje in de hele Franse Alpen. 

Grens tussen zon en wolken oostelijk
Van het Oostenrijks weerbericht neem ik over dat het morgen nog tot in de lagere dalen licht sneeuwt in Oostenrijk. Dinsdag stijgt de sneeuwgrens naar 500 tot 1000m. Woensdag is het dan een dag met motregen in de oostelijke gebieden van Oostenrijk met een sneeuwgrens van 1600 tot 2200m. In het westen van Oostenrijk, langs de hoofdkam (Piztal!!) en aan de zuidkant kan het al mooi zonnig zijn. In Zwitserland, Frankrijk en Italië is het dan sowieso zonnig natuurlijk. Dit beeld met de grens tussen zon en wolken oostelijk van Salzburg blijft ook zo op donderdag en vrijdag.  

Hieronder een vooruitblik naar de week na de krokus….

Ensemble Zwitserland

Hier zie je voor een punt in Zwitserland de “warmtegolf” waar we nu doorheen gaan. Donderdag tot en met zondag zullen zeer zacht zijn in de Alpen. Daarna krijgen we vermoedelijk ook weer een temperatursturz met als het aan het GFS model ligt ook meteen al sneeuw aan het begin van de volgende week!

Wij vertrekken vanmiddag eerst langs opa, dan naar oma, waar we de kleine Micky (helaas) achterlaten. Dan vannacht naar Pitztal waar we morgenochtend arriveren.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

16 reacties

Gesloten voor reacties.