Of de wintersport stabiel kan blijven met de financieel-economische crisis zullen we de komende jaren ontdekken. Wordt het weer minder massaal en meer elitair? Juist uit Zwitserland dat natuurlijk te kampen heeft met de dure Frank komt nu een mooi initiatief: gratis skiles voor jeugdigen vanaf jaargang 1995 bij boeking van minimaal 2 nachten in een groot aantal hotels en appartementgebouwen.

De toelichting op de actie staat hierrr, de hele lijst met hotels zie je hierrrr en de deelnemende appartementen hierrr. Wat mij betreft mogen de skileraren op bovenstaande foto nog weer een paar stappen zetten op weg naar een moderne vrije skistijl, maar niettemin zal het voor de jeugd een groot plezier zijn om samen veilig over de pistes te rausen en voor de ouders zal het flink in de portemonnee schelen. Nu die Frank nog omlaag!

 

Categorieën: NieuwsZwitserland

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.