Of de wintersport stabiel kan blijven met de financieel-economische crisis zullen we de komende jaren ontdekken. Wordt het weer minder massaal en meer elitair? Juist uit Zwitserland dat natuurlijk te kampen heeft met de dure Frank komt nu een mooi initiatief: gratis skiles voor jeugdigen vanaf jaargang 1995 bij boeking van minimaal 2 nachten in een groot aantal hotels en appartementgebouwen.

De toelichting op de actie staat hierrr, de hele lijst met hotels zie je hierrrr en de deelnemende appartementen hierrr. Wat mij betreft mogen de skileraren op bovenstaande foto nog weer een paar stappen zetten op weg naar een moderne vrije skistijl, maar niettemin zal het voor de jeugd een groot plezier zijn om samen veilig over de pistes te rausen en voor de ouders zal het flink in de portemonnee schelen. Nu die Frank nog omlaag!

 

Categorieën: NieuwsZwitserland

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.