Wel aardig voorspeld geloof ik in het laatste weerbericht: Alpen mooi; Lage Landen bagger. En laat me nu net vandaag van die prachtige nazomer naar ons kikkerlandje rijden in mijn Renault Kadjar. Voor minstens een week. Misschien wat langer. Hoogtepunt wordt een buitenrit te paard met mn dochter komende vrijdag. En dan moet ik dus nog duimen voor goed weer.

Ook de Rudolfshütte ligt er werkelijk schitterend bij. Potdicht natuurlijk. Misschien zijn er een paar personeelsleden aan de slag nog. Deze winter ben ik er vermoedelijk niet maar wel weer in de zomer …

Ik had het ook al aangegeven. Grauw en motregen. Alleen aan de Engelse oostkust zien we heviger buien ontstaan. En dat gaat zo dus nog even door.

Beetje trots op de voorspelling van 4 dagen terug want dat was toch wel raak…. niet zo fraai in de Lage Landen. Ik zit straks in Wijk aan Zee en laat me verrassen of de korte opklaringen net zo fraai gaan worden als je in de Alpen vaak ziet op slechte dagen.

Pas met de herfstvakantie Noord is er kans dat de regen ophoudt maar die meteofiction gaan we nu niet aan …

In de Alpen dus tot de 15e schitterend weer. Komend weekeinde stoppen veel liften met draaien. Er gaan dan vast ook wel ergens skipistes open. Resterhöhe? Vorig jaar was ik van de partij.

Mijn plan verder? Komende winter werk ik weer eens een seizoen als skileraar – en wel thuis in Hopfgarten – en kan ik verder als tandempiloot. Nog 28 vluchten met volgers, vrienden, kennissen en collegas en dan voldoe ik eindelijk aan alle eisen om er deels ook van te gaan leven. Hierboven de track van een schitterende tandemvlucht bij pittige noordwesten wind in Niederau in de Wildschönau. Dat was nummer 72. Gister had ik daar ook mijn laatste ochtend in de keuken – putzne, putzne, putzne – grapten mijn Bosnische collega en ik in Tirools bij de eindschoonmaak.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

13 reacties

Gesloten voor reacties.