magnifieke herfstdagen in het Montafon

Met een klein hartje hielden we in oktober de weerkaarten in de gaten. Het was al zo lang aan het “zomeren” dat we wel even dachten dat onze vakantie in het water zou vallen. Storm, regen, sneeuw, het passeerde de afgelopen periode… . We beslisten het er toch op te wagen. En dat we zo’n magnifieke herfstdagen zouden beleven hadden we niet kunnen bedenken.

Magnifieke herfstdagen in het Montafon

We doen het blijkbaar als Belgen en Nederlanders niet massaal, naar de Alpen rijden in de herfst. Het merendeel aan toeristen in het Montafon zijn momenteel Duitsers of Zwitsers. Laten we ook zeggen dat “merendeel” een groot woord is want het is hier gewoon lekker rustig. Logisch natuurlijk want het zijn de laatste dagen dat de liften open zijn. Het seizoen stopte hier op 4 november om precies te zijn. Heel veel winkels, horecazaken en mensen houden hier dan ook deze maand even vakantie. Om zich voor te bereiden op de drukte die komen gaat. Wat je eigenlijk niet mag tegenhouden om toch naar hier te komen. Nee het is juist ideaal hier om te genieten van de rust.

Magnifiek mooi op de Kristberg!

De eerste dag gaan we richting Silbertal, naar de Kristberg. De plek waar Hajo heeft leren skiën trouwens ;-). Momenteel is het er lekker kalm, de parking staat amper half vol, boven is enkel het panorama-restaurant Kristberg open. Het is er gezellig. Je kan hier langs de kleine paadjes wandelen en helemaal naar beneden tot in het dal. Ik wil hier zeker in de winter nog terugkomen. Even wat skiroutes proberen! Ideaal wanneer het druk is op de andere bergen in het Montafon. Voor €14,30 heb je een berg- en dalticketje, maar je kan net zo goed naar beneden wandelen. Het duurt ongeveer 45 minuutjes en je kan kiezen voor de gewone weg of een steiler alternatief. Wij gingen voor de steile route, en dat mag je letterlijk nemen!

In het seizoen heb je hier tal van mogelijkheden, maar liefst 7 leuke plekken om te eten! Je hebt hier maar liefst 80 kilometer aan mountainbike routes! En er zijn onderweg zelf oplaadpunten voor e-mountainbikes. Daarnaast heb je hier tal van wandelroutes, de mooiste is de Kristberg Rundwanderweg. Waar je ongeveer 1,5 uur voor nodig hebt. Wil je het iets zwaarder ga dan voor de Muttjöche Rundwanderung van 5,5 uren! Meer over deze mooie plek vind je hier.

Magnifiek mooi op de Hochjoch

Om echt in de sneeuw te zitten gaan we ook nog op de Hochjoch omhoog. De enige gondel die nog werkt is deze in het centrum van Schruns, je weet wel die oude bus. Helemaal richting het bergstation en van daaruit gaan we verder te voet om hoog tot we in de sneeuw kunnen wandelen. Adembenemende vergezichten hier ook. Tijdens ons bezoek is het hier enorm rustig, wel gezellig zo. Je ontdekt de pistes eens op een heel andere manier. De zin “is het echt zo steil, dat lijkt echt minder steil in de winter”, passeert enkele keren. Je kan vanuit het bergstation makkelijk tot aan het middenstation wandelen op 1 uurtje, of helemaal tot in Schruns, hier heb je wel minstens 3 uurtjes voor nodig.

Tijdens het zomerseizoen is de Hochjoch echt een top plek, zo kan je hier klimmen, wandelen, mountainbiken, maar ook paddle-boarden en zelf een vlot bouwen. Daarnaast kan je hier op vrijdag de zon zien onder gaan want je kan hier tot 22H30 genieten in het restaurant. Een ticketje heen en retour kost €19,80. Stippel je graag een wandel of fietsroute uit in het Montafon, dan is deze pagina een echte winner.

De herfst is een top periode om richting het Montafon te reizen. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie of juist wil rusten. De natuur is echt prachtig, het vallen van de blaadjes, de diverse kleuren, het is prachtig. Dat kan je wel aan de foto’s merken ;-). Nu is het aftellen naar de wintermaanden natuurlijk, want ook dan breng ik terug verslag uit vanuit deze prachtige regio.

Hou deze pagina zeker in de gaten want héél kort vertel ik jullie wij voor jullie in petto hebben deze winter!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

11 reacties

Gesloten voor reacties.