Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Gooit een bizarre zomerrun roet in ons wintersprookje?

check ook eens

45 Reacties

 1. Tim Funke schreef:

  Obertauern vandaag ook niets anders dan sneeuw sneeuw sneeuw. Prima om in de hutjes te zitten. Treff2000 heeft een goede aan ons gehad. Door de harde wind geen wit op de bomen.

 2. Breunis (Nature Trail) schreef:

  De mooie sneeuwval voor de Oost-Alpen op de kaart van EC:
  https://meteologix.com/nl/model-charts/euro/austria/precipitation-total/20190221-1200z.html

 3. Sander schreef:

  Nou, het zal allemaal best mee vallen. Ik kijk er al naar uit om te gaan genieten van een weekje voorjaarskien. Niets mis met kou en sneeuwval, maar zelfde geldt voor en zonnetje. Kids vinden het ook wel prettig denk ik. En ik zelf vind het prima vertoeven in de middag op een terras.

 4. Emma schreef:

  Wel goed geraden met ”dat gaat mijn vriendin niet leuk vinden” 😉 Haha grapje

 5. Harm schreef:

  Prachtig toch? Gewoon lekker 3 dagen zon zon zon en dikke plus temps vanaf vrijdag. Heerlijk surfen op de slush met m’n snowboard..

 6. Hans schreef:

  Hoe lang blijf jij daar nog op de Penningberg, Jorne?

 7. Wessel schreef:

  Ehrwald vandaag 20/30cm neuschnee. Dat betekende lekker poederen op en buiten de piste![img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549919408.jpeg[/img]

 8. winterwonderland schreef:

  Heerlijk as zaterdag naar het KWT. Prima vooruitzichten. En voor het weekje in maart maar even kijken hoe eea zich ontwikkelt. Toch nog een weekje Oostenrijk of toch voor de hoger gelegen gebieden EN zon in de Dolomieten… Lastig lastig 🙂

 9. Mark (Breda) schreef:

  Wat een dramatische kaarten. Als die uitkomen….rampzalig.

  De warme lijntjes van Stefan….altijd rekening mee houden.

  Wat gebeurt er als alles nu heel snel gaat smelten? Dat wordt zandzakken vullen langs de rivieren denk ik.

 10. RogerQ schreef:

  Wij komende week met het gezin naar Fiss. Ligt op 1500 meter en je kunt redelijk hoog. Maar Fiss staat ook bekend als een zonneplateau….Gaat dat wel goed en vriest de sneeuw ‘s-nachts nog wel aan?

  • Asten (Harmelen) schreef:

   @RogerQ
   Komt echt wel goed… ben wel eens 18 maart geweest in Hochkrimml (1600 meter) met al drie weken lente in Zuid Duitsland door föhn en 20+ in het Zillertal. Zuidhellingen werden na die 3 weken minder maar de noordhellingen waren zelfs na die 3 weken nog prima.
   Verbazingwekkend maar waar !
   Laat het nog even weten als je er bent ???

   Wel goed insmeren !!

   • Hans schreef:

    Ik in april met Pasen ….. hèèrlijk. Sneeuw en kou maar ook eens meegemaakt met 16 gr. in Gerlos, lekker bakken in de zon 2 dagen , weersomslag ‘s avonds sneeuwvlokken als pingpongballen zo groot en dan een halve meter sneeuw!

   • RogerQ schreef:

    Ok, thnx! Nu al wat minder onrustig 🙂 Afgelopen 2 jaar ook geweest en heerlijk gebied. Vorig jaar nog met -15 overdag dus nu andere wereld. Kids hoeven niet meer op skiles dus lekker vroeg naar boven en richting Masner of Nordseite dan maar!

  • Hans schreef:

   Prachtige noordhellingen daar en hoog genoeg, no worry. Jij hebt daar een SUPERWEEK!

   • RogerQ schreef:

    Ok, thnx! Schrok een beetje van de temperaturen op Bergfex en hoop dat de temperaturen dan toch nog iets zakken qua voorspelling. Maar wordt idd gewoon een lekkere week volgens Hans en Asten!

 11. joke,riederalp schreef:

  Leuke foto @Jorne met je vriendin! Ze houdt toch wel van skien? Dat moet toch bijna een must voor je zijn.haha
  Mijn twee kinderen kwamen beide thuis met niet skiers! ppppffffff Gelukkig vonden ze het leuk en hadden gelukkig ook nog talent. Feest compleet!

 12. Martijn sonnenberg schreef:

  Lijkt me ne5 zo een bizarre uitbijter als die 06 run, die de Russische 8)beer nog eens van stal haalde. Geen waarde aan hechten nog. Huidige 18h run is alweer anders

 13. Roy schreef:

  Ha Jorne leuke vriendin heb je! Wij zijn weer back to life, terug uit het jou wel bekende Grand Domaine. Nog een laatste kiekje op de beroemde Col de Madeleine van onze laatste skidag afgelopen vrijdag 😉
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549928754.jpeg[/img]
  Voor mij zit het skiseizoen er helaas op. Ik blijf het in mindere mate nog wel volgen en wens een ieder die nog gaat nog een geweldige vakantie toe! 🙂

 14. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs 0h is wederom hoge Druk en dus mooi weer wat de klok slaat vanmorgen.Winter voor de ll Over en Sluiten.Voor de lente liefhebbers geweldige run!Alpen ook lenteachtig met volop zon,sneeuwval niet op de kaarten .

  • Qlubtempo Raoul schreef:

   Idd Ron over en uit voor de lage landen, heb de vogels vanmorgen nog niet eerder zo horen fluiten…

   • Hans schreef:

    Alpen helemaal goed voor de krokus……………… Dolomieten GEWELDIG!!
    ZON ZON ZON hahaha……………… BRING IT ON !!!!

    • Martijn sonnenberg schreef:

     EC hint op een winterse inval halverwege komende week in de Alpen. Met op +216 uur een koude noordelijke stroming en dito sneeuwval. Op korte termijn blijven de verschillen bizar. Gfs komt opnieuw verderop met korte lente inval alvorens ook dan opnieuw kou naar de alpen

 15. Wessel schreef:

  10cm vers in Ehrwald, en ik stond alweer lekker te scheppen vanmorgen. Toch 20/25cm in t dal gevallen. [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549954213.jpeg[/img]

 16. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ec houd de Alpen wederom veel kouder dan gfs vanmorgen met een noordelijker gelegen hoog.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   De runs geven een gemengd gevoel voor mij Ron… EC is op korte termijn warmer, maar halverwege volgende week helemaal Yummie! GFS is korte termijn minder warm, maar heeft dan die rare warme pluim rond +300 uur. (De para heeft op dezelfde periode juist een arctische inval naar de alpen). Weet nog niet waar in blijer van wordt. EC run kan, als het uitkomt, nog wel eens een lastig wisselweekend opleveren

 17. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549955639.jpeg[/img]
  Op wat rest wolken na begint hier de zon al te schijnen. Min 9 graden en wind stil.
  Elk nadeel heeft zijn voordeel of andersom……Wij zijn een zuid plateau dus er zijn geen schaduw pistes, maar gelukkig hoog genoeg.

 18. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549957784.jpeg[/img]
  Ik hoop dat ze in het dal op de webcam kijken om te beseffen dat het boven prachtig weer is!
  ( ook wel eens andersom)

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.