schlucht1801b

Giromagny 1075m

Er is vanochtend zo veel te vertellen dat ik niet weet waar ik moet beginnen. Daarom maar even snel een apart berichtje over de Vogezen. Gewoon omdat het er prachtig is momenteel! Wie kent het? Wie rijdt er wel eens heen? Ik zou het liefst meteen in mijn Renault Kadjar stappen om er te skiën, langlaufen of gewoon wandelen. Eerst ff een paar sneeuwschoenen scoren.

schlucht1801

Col de la Schlucht 1139m

En uit de skigebieden…

labresse1801c labresse1801b labresse1801

gerardmer1801

Gerardmer

lac-blanc_espace-debutant1801

Lac Blanc

schlucht1801b

La Schlucht

vogezen1801b

Val de Mouthe – Doubs

Meest onderschatte skiregio? In die zin dan dat het echt snel aan te rijden is en dat je er heel behoorlijk kunt skiën. Snel verder met de andere winterse berichtgeving! 😉

vogezen1801

Montagne de l’Aigoual 1567m

Afsluitend nog een hele mooie plaat uit de Cevennen. Nils tipte ons de exacte locatie van deze “Regenberg” tussen Nimes en Perpignan.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

19 reacties

Gesloten voor reacties.