schlucht1801b

Giromagny 1075m

Er is vanochtend zo veel te vertellen dat ik niet weet waar ik moet beginnen. Daarom maar even snel een apart berichtje over de Vogezen. Gewoon omdat het er prachtig is momenteel! Wie kent het? Wie rijdt er wel eens heen? Ik zou het liefst meteen in mijn Renault Kadjar stappen om er te skiën, langlaufen of gewoon wandelen. Eerst ff een paar sneeuwschoenen scoren.

schlucht1801

Col de la Schlucht 1139m

En uit de skigebieden…

labresse1801c labresse1801b labresse1801

gerardmer1801

Gerardmer

lac-blanc_espace-debutant1801

Lac Blanc

schlucht1801b

La Schlucht

vogezen1801b

Val de Mouthe – Doubs

Meest onderschatte skiregio? In die zin dan dat het echt snel aan te rijden is en dat je er heel behoorlijk kunt skiën. Snel verder met de andere winterse berichtgeving! 😉

vogezen1801

Montagne de l’Aigoual 1567m

Afsluitend nog een hele mooie plaat uit de Cevennen. Nils tipte ons de exacte locatie van deze “Regenberg” tussen Nimes en Perpignan.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

19 reacties

Gesloten voor reacties.