ischgl2250b

Het is 20 juni. Morgen begint de zomer! In 2010 gebeurde precies hetzelfde: sneeuw met een winterse sneeuwgrens een dag voor de astronomische zomer begint. Niet unprecedented dus, maar wel heel erg very nice. Hierboven Alp Trida van de kant van Ischgl.

alptridasamnaun2450

En van de kant van Samnaun.

zugspitze2006

Yeti op de Zugspitze…

En dankzij Hans ter Braak zijn we weer op de hoogte van de situatie in Kleinwalsertal.

heiligenblutzoom

Heiligenblut.  Een spiegelreflexcam bij de Mesenatenhütte pal naast de Großglockner-Hochalpenstraße. Uitkijkend over het lager gelegen Berggasthof Wallackhaus op 2.304m. De thermometer nog boven nul maar het is wit!

flums2200

Flumserberg in noordoost-Zwitserland op 2200m. Zo rond half negen vanochtend.

lech-arlberghaus

Zürs Arlberghaus. 1720m. Om 9 uur nog eens ververst.

zuers2006

Zürs Seekopf op 2200m.

skiwelt2006

Westendorf Bergrestaurant Talkaser op rond 1700m als bewijs dat de sneeuwgrens in de stuwzones echt geweldig gaat dalen…  en nu dan naar live video uit achtereenvolgens Zürs, Obertauern en Westendorf!

We gaan door met het verzamelen van mooie kiekjes… mis ondertussen ook het verhaal over de toerskiërs in Noorwegen niet!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.