goedemorgen

Goedemorgen allemaal. Daan3 drukt nu geleidelijk tegen de Alpen. Hierboven een webcam uit Niessen op 2000m in het Berner Oberland. Daaronder is het vast regen net als in de Lage Landen zeker. Niet dus. Nu ja op zeeniveau inderdaad. Maar al vanaf 500m zien we sneeuw in de Jura. Kijk even mee…

feldberg1101

Dit komt uit het Zwarte Woud nabij de Feldberg.

jura1050

Dit is in de Jura op 1050m

jura1200

En dit op 1200m

goedemorgen-jura

En dit is op 500m

buienradar1101

Het echte doordrukken van het front tegen de hoofdkam moet nog beginnen en dan ook het aanzuigen van de sneeuw naar het zuiden over de Franse Alpen. Mogelijk gemaakt door een krankzinnig drukverschil tussen noordkant en zuidkant.

foehn1101

De afgelopen dagen is het al aangestipt hoe dat in zijn werk gaat maar hier zie je nog eens in het Föhndiagram wat een storm die langs het gebergte veegt kan doen. 13hPa verschil tussen Zürich en Lugano.

Hierboven een video van het stromingspatroon vannacht. De sneeuwstorm in Israël staat er schitterend op. Evenals een over Denemarken en Zuid-Zweden beukende storm die intussen weer wat in kracht is afgenomen. Zie hoe ook de Picos d’Europe en de Pyreneeën de windstroom niet laten passeren.

goteborg

Zie hierrr schitterende foto’s uit Göteborg en Kopenhagen van wat een stormvloed ook al weer was….

youths-kite-boarding-e1420790432688-635x357

Hier toont een groepje Israeli’s wat je ook kunt doen als je jong bent en je wilt wat… misschien een ideetje voor sommige jongens met Kalashnikovs. Hierrr nog een mooie fotoserie van het skigebied Mount Hermon in Israël. Ja Nederland is echt zowat het enige land buiten de tropen dat geen outdoor natuursneeuw skigebied heeft. Laten we dat de komende 20 jaar samen veranderen…   rond 10 uur volgt nog een weerbericht.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

48 reacties

Gesloten voor reacties.