goedemorgen

Goedemorgen allemaal. Daan3 drukt nu geleidelijk tegen de Alpen. Hierboven een webcam uit Niessen op 2000m in het Berner Oberland. Daaronder is het vast regen net als in de Lage Landen zeker. Niet dus. Nu ja op zeeniveau inderdaad. Maar al vanaf 500m zien we sneeuw in de Jura. Kijk even mee…

feldberg1101

Dit komt uit het Zwarte Woud nabij de Feldberg.

jura1050

Dit is in de Jura op 1050m

jura1200

En dit op 1200m

goedemorgen-jura

En dit is op 500m

buienradar1101

Het echte doordrukken van het front tegen de hoofdkam moet nog beginnen en dan ook het aanzuigen van de sneeuw naar het zuiden over de Franse Alpen. Mogelijk gemaakt door een krankzinnig drukverschil tussen noordkant en zuidkant.

foehn1101

De afgelopen dagen is het al aangestipt hoe dat in zijn werk gaat maar hier zie je nog eens in het Föhndiagram wat een storm die langs het gebergte veegt kan doen. 13hPa verschil tussen Zürich en Lugano.

Hierboven een video van het stromingspatroon vannacht. De sneeuwstorm in Israël staat er schitterend op. Evenals een over Denemarken en Zuid-Zweden beukende storm die intussen weer wat in kracht is afgenomen. Zie hoe ook de Picos d’Europe en de Pyreneeën de windstroom niet laten passeren.

goteborg

Zie hierrr schitterende foto’s uit Göteborg en Kopenhagen van wat een stormvloed ook al weer was….

youths-kite-boarding-e1420790432688-635x357

Hier toont een groepje Israeli’s wat je ook kunt doen als je jong bent en je wilt wat… misschien een ideetje voor sommige jongens met Kalashnikovs. Hierrr nog een mooie fotoserie van het skigebied Mount Hermon in Israël. Ja Nederland is echt zowat het enige land buiten de tropen dat geen outdoor natuursneeuw skigebied heeft. Laten we dat de komende 20 jaar samen veranderen…   rond 10 uur volgt nog een weerbericht.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

48 reacties

Gesloten voor reacties.