goedemorgen

Goedemorgen allemaal. Daan3 drukt nu geleidelijk tegen de Alpen. Hierboven een webcam uit Niessen op 2000m in het Berner Oberland. Daaronder is het vast regen net als in de Lage Landen zeker. Niet dus. Nu ja op zeeniveau inderdaad. Maar al vanaf 500m zien we sneeuw in de Jura. Kijk even mee…

feldberg1101

Dit komt uit het Zwarte Woud nabij de Feldberg.

jura1050

Dit is in de Jura op 1050m

jura1200

En dit op 1200m

goedemorgen-jura

En dit is op 500m

buienradar1101

Het echte doordrukken van het front tegen de hoofdkam moet nog beginnen en dan ook het aanzuigen van de sneeuw naar het zuiden over de Franse Alpen. Mogelijk gemaakt door een krankzinnig drukverschil tussen noordkant en zuidkant.

foehn1101

De afgelopen dagen is het al aangestipt hoe dat in zijn werk gaat maar hier zie je nog eens in het Föhndiagram wat een storm die langs het gebergte veegt kan doen. 13hPa verschil tussen Zürich en Lugano.

Hierboven een video van het stromingspatroon vannacht. De sneeuwstorm in Israël staat er schitterend op. Evenals een over Denemarken en Zuid-Zweden beukende storm die intussen weer wat in kracht is afgenomen. Zie hoe ook de Picos d’Europe en de Pyreneeën de windstroom niet laten passeren.

goteborg

Zie hierrr schitterende foto’s uit Göteborg en Kopenhagen van wat een stormvloed ook al weer was….

youths-kite-boarding-e1420790432688-635x357

Hier toont een groepje Israeli’s wat je ook kunt doen als je jong bent en je wilt wat… misschien een ideetje voor sommige jongens met Kalashnikovs. Hierrr nog een mooie fotoserie van het skigebied Mount Hermon in Israël. Ja Nederland is echt zowat het enige land buiten de tropen dat geen outdoor natuursneeuw skigebied heeft. Laten we dat de komende 20 jaar samen veranderen…   rond 10 uur volgt nog een weerbericht.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

48 reacties

Gesloten voor reacties.