usseln0312

Dit plaatje uit Willingen-Usseln bewijst dat het nu echt gesneeuwd heeft in de Wintersport Arena Sauerland . Hieronder zie je nog een kiek die bewijst dat het zelfs op dit moment sneeuwt. Prima te zien ook op de Europese buienradar. Op die auto’s op deze webcam zie je vaak ook wel een sneeuwhoogte van 20cm of zo. Hopen dat we dat dit seizoen veel gaan zien! Dat we vorig seizoen van ons af kunnen schudden en dat de wat mij betreft behoorlijk foute crushed ice machine de ijskast in kan. Zo’n machine is leuk voor een event: een langlaufwedstrijd op de Coolsingel of zo, maar niet voor een héél seizoen in een skigebied. Misschien zie ik het te strikt?

mattenschanze0312

Dit zijn de plaatjes die we willen zien!

willingen0312

Zie je de vlokken?

altastenberg0312

Sneeuwhoogte? 10cm!

rauherbusch0312

Hier nog niks. Alleen heerlijke duurzame kunstsneeuw!

ritzhagen_webcam0312

Gave piste en gave lift in Willingen! Wat een investeringen. Ik gun het ze dat ze massa’s seizoenpassen, weekpassen en dagpassen verkopen…. want anders is het spreekwoord Geluk kun je niet kopen maar wel een skipas ook niks meer waard.

hunau0312

We weten dat in de Alpen veel skigebieden hun opening een week hebben uitgesteld grofweg van 6 december naar 13 december. Het ziet er dan ook naar uit dat de Wintersport Arena Sauerland eerder een set pistes open heeft dan de meeste skigebieden in de Alpen dit jaar. We gaan het hier op de voet volgen natuurlijk!

PS Fréderic werkt op dit moment aan een bericht over de nieuwe weerkaarten en zijn beste verwachting. De GFS00u is een zeer warme uitbijter met wel ook veel neerslag in de Alpen. Geen acht op slaan. Het komt goed 😉


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

16 reacties

Gesloten voor reacties.