usseln0312

Dit plaatje uit Willingen-Usseln bewijst dat het nu echt gesneeuwd heeft in de Wintersport Arena Sauerland . Hieronder zie je nog een kiek die bewijst dat het zelfs op dit moment sneeuwt. Prima te zien ook op de Europese buienradar. Op die auto’s op deze webcam zie je vaak ook wel een sneeuwhoogte van 20cm of zo. Hopen dat we dat dit seizoen veel gaan zien! Dat we vorig seizoen van ons af kunnen schudden en dat de wat mij betreft behoorlijk foute crushed ice machine de ijskast in kan. Zo’n machine is leuk voor een event: een langlaufwedstrijd op de Coolsingel of zo, maar niet voor een héél seizoen in een skigebied. Misschien zie ik het te strikt?

mattenschanze0312

Dit zijn de plaatjes die we willen zien!

willingen0312

Zie je de vlokken?

altastenberg0312

Sneeuwhoogte? 10cm!

rauherbusch0312

Hier nog niks. Alleen heerlijke duurzame kunstsneeuw!

ritzhagen_webcam0312

Gave piste en gave lift in Willingen! Wat een investeringen. Ik gun het ze dat ze massa’s seizoenpassen, weekpassen en dagpassen verkopen…. want anders is het spreekwoord Geluk kun je niet kopen maar wel een skipas ook niks meer waard.

hunau0312

We weten dat in de Alpen veel skigebieden hun opening een week hebben uitgesteld grofweg van 6 december naar 13 december. Het ziet er dan ook naar uit dat de Wintersport Arena Sauerland eerder een set pistes open heeft dan de meeste skigebieden in de Alpen dit jaar. We gaan het hier op de voet volgen natuurlijk!

PS Fréderic werkt op dit moment aan een bericht over de nieuwe weerkaarten en zijn beste verwachting. De GFS00u is een zeer warme uitbijter met wel ook veel neerslag in de Alpen. Geen acht op slaan. Het komt goed 😉


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

16 reacties

Gesloten voor reacties.