skiwelt2011
Heerlijk wakker worden vanochtend dankzij een tip van Harm de Bruin. Heerlijke webcamplaat vanuit de SkiWelt Wilder Kaiser -Brixental. We kijken dit seizoen extra vaak naar dit gebied. Omdat heel veel van onze mede-lezers in deze regio wintersporten. En omdat Brixen im Thale, Kirchberg en Westendorf dit hebben gehonoreerd met een partnership waarbij spoedig ook een volledige wintersportweek voor 2 personen zal zijn te winnen. Tja en hoe winters lijken de Alpen al zo! Onder die nevel is het natuurlijk nog grashappen…. hoe anders is dat in….

Nu ja… verschil moet er wezen. Gisteren heb ik uitgelegd dat wij ook spoedig aan de beurt zijn. En als het eens tegenzit komt gewoon de sneeuwprinter ff langs en is alles alsnog mooi wit. Als het vriest dan. En ook dat moet nog beginnen in de Alpen. Ik ga nu meteen in de weerkaarten duiken en kom zo met mijn beste update. Geniet van je morning coffee!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.