Sneeuwdek Europa Wintersport 15 december

Klik voor grotere afbeelding

Zo heb je niets als wintersporter, zo heb je weinig en zo heb je te veel. Zie de berekende sneeuwkaart voor 15 december. In lijn met mijn weervideo van gisteren ziet het er nu naar uit dat we een natkoude westelijke circulatie houden. Goed voor karrenvrachten sneeuw naar de Alpen tenminste boven 1000m, maar waarschijnlijk ook wel boven 700m – zeker in het oostenlijk Alpengebied. Verreweg de meeste sneeuw krijg je binnen dit scenario in de Franse Alpen.

Kijk hieronder naar het ensemble voor een punt in de Franse Alpen…

Ensemble Franse Alpen Wintersport Sneeuwhoogte

Klik voor grotere afbeelding

Er is nog een beetje strijd tussen GFS en ECMWF vanochtend over de luchtdruk in de Alpen. Tot 14 december leggen beide modellen dat op rond 1020hPa en ondanks deze wat hogere druk produceert dat toch nog de nodige sneeuwbuien. ECMWF blijft daar hangen terwijl GFS vervolgens gewoon naar 1010hPa gaat wat de deur opent voor massive snow. We wachten nog even af! Morgen weer een videoweerbericht…


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

16 reacties

Gesloten voor reacties.