DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Goed nieuws voor vakantiegangers: de warmte vertrekt, de zon blijft

check ook eens

23 Reacties

 1. nils schreef:

  Ha, Mooi dat de lezersbijdragen ook vaak worden meegenomen!
  Kzal volgende week maar een aantal keer een korte update doen uit vele hoeken van de PDS.
  Lekker cruisen… ook leuk ipv poederen… alhoewel ik hoop houd op een kleine poedersurprise.

 2. David schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1550609939.jpeg[/img]

 3. David schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1550610019.jpeg[/img]
  Nog een van de supersneeuwmaaan

 4. Winterwonderland schreef:

  Fijn beschreven weerbericht wederomHier in her KWT is het genieten! Sneeuw, meer dan zat. Zon, idem dito. Pistes houden zich prima. Mss de dalafdalingen her en der wat slechter maar dat komt m.i.vaak meer door de niet geoefende skiers dan door het (te) warme weer. Nog 3 dgn heerlijk vertoeven hier. En dan over 3 wkn nog een wintertoetje. Voor iedereen die volgende week gaat alvast veel plezier.

 5. Dennis schreef:

  Zie in Bergfex het alleen maar weer warmer,warmer worden met volgende week sky high Temps. Hoop dat het niet gaat gebeuren maar de trend is dat de kou telkens verder opschuift in de meteofiction

 6. Frank schreef:

  Serfaus, wouw wat een weer. Alles op de noordkant of niet direct op de zuidkant liggend houd zich prima. Maar het moet niet warmer worden. Lage en op het zuiden gelegen delen bij Fiss, Ladis en Serfaus grote natte bulten sneeuw. Zwaar skiën en risicovoller voor valpartijen, verdraaiingen knieën. Noordkant bij Fiss uitstekend. Gelukkig vriest het s nachts een graad of 5-7. In de ochtend alles super. Dus vroeg op, voor de “warmte” en meute uit.
  Maar deze vitamine D pakken ze me niet meer af.
  Op een aantal zuid hellingen grote verschuivingen / lawines van sneeuwmassa. Hellingen zijn daarna groen/bruin. Lawine waarschuwing 1 vind ik te laag in mijn optiek. Overigens wordt er nauwelijks of piste geskied.
  De sneeuw is in de bovenlaag keihard

 7. Hanjo Vd Berg schreef:

  Sneeuwfront moet nog wat meer naar het westen opschuiven. Dit jaar is (Vor)arlberg toch vaak wat bekaaider vanaf gekomen dan midden en oost Oostenrijk .. nog genoeg hoor maar een vers laagje is niet te versmaden 😉

  Wbt Temp ben ik erg benieuwd. Bergfex gaat voor +10 op 2800 meter hoogte pff dat is ech zomer in het dal. Racefiets maar meenemen?

  • Hans schreef:

   Focus op plaats waar je heen gaat. Webcam, temperatuur icm luchtvochtigheid, dauwtemperatuur……… Maak me absoluut geen zorgen, sterker nog, het ziet er geweldig goed uit en ook volgende week wordt het BELLISSIMO.
   +10? Waar? Zelf kijk ik nooit naar Bergfex…….

 8. Dennis schreef:

  Zei ik al eerder. Er ligt veel in Oostenrijk maar in de vorarl valt het reuze mee. Ik heb vaker veel meer sneeuw daar gezien. De twee meter ligt echt alleen op de hoogste toppen.

 9. Karin S schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1550612316.png[/img]

 10. Jurrian schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1550612447.jpeg[/img]
  In Kampen helaas bewolkt, dus jullie moeten het hier mee doen..

 11. Dan kijkt een mens twee weken uit naar de supermaan die vanavond te zien was en wat doen de weergoden dan? Juist ja, na enkele wolken loze dagen en nachten verschijnt er precies op het moment suprème dikke vette bewolking.

  Hopelijk volgende week meer geluk en geen voorjaarstoestanden qua warmte in de Alpen.
  De kou komt er net een week te laat aan helaas.

 12. Harm schreef:

  De lawine in Crans Montana werd elders al aangehaald, maar hier ook beangstigende beelden vanaf de piste..

  https://twitter.com/alexisramu/status/1097977862378979330?s=19

 13. Breunis (Nature Trail) schreef:

  GFS 00 uur laat 5 –7 maart een bak sneeuw zien in de Alpen. De noordstuwing komt nu een paar dagen later.
  https://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/runs/2019022000/gfs-0-324.png?0

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Al eerder gezegd: na 240 uur exploderen de neerslagcijfers bij het GFS (hoofdrun) altijd wat duidt op een foutje in de software.
   Gezien de setting (geen blokkade maar meandere afwisseling hoge- en lage druk) én het steeds verder vooruitschuiven van de instroom van koudere lucht (een paar dagen geleden zou eea al de 28e gaan plaatsvinden) acht ik die kans niet zo groot. Hopelijk draaien de modellen weer bij en komt de kou en de neerslag toch tegen het volgende weekend.

   • Asten (Harmelen) schreef:

    De run van het Europese model is wat dat betreft ook niet best.
    Warm..warmer warmst en dat terwijl ten westen en oosten van West Europa meer dan voldoende koude lucht aanwezig is. In die zin is het failliet vsn de voorspellingen van de modellen > 240 uur dan ook wel aangetoond..

 14. maarten schreef:

  Volgende week gewoon de hele week zeldzaam warm in de Franse alpen (iets minder warm in de overige alpen regio’s.) Heb dit nog niet vaak gezien in februari. Komende week naar La norma. Dat wordt in de ochtend skien en in de middag zonnebaden. Korte broek gaat mee.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.