die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

Goed nieuws: eind november sneeuwkanonnen vol gas aan

check ook eens

37 Reacties

 1. Remko schreef:

  Als je ziet dat Siberië al is afgekoeld naar – 40 en er komt een NO stroming op gang,dan kan het niet missen. Wat ik heb geleerd is dat er eerst kou daar moet komen, vooraleer wij kans hebben op winter. Met de constante drukverdeling zoals wij die al tijden kennen, geen westcirculatie, dan komt het met die koude aanvoer wel goed. En met de aanhoudende geringe neerslag, lijkt een koude redelijk droge winter, dus zwart ijs, kansrijk te zijn.

 2. joke,riederalp schreef:

  Hajo@ ik denk dat het beter is dat je de nederlandse vlag in Nederland laat! Bij mij in Riederalp zien ze zelfs liever een Walliser vlag boven een Zwitserse. En laten we eerlijk zijn wij zitten toch ook niet te wachten op buitenlandse vlaggen in Nederland!

 3. eri schreef:

  06:00 gfs is ook weer knudde wel een beetje kouder aan het einde maar droog droger droogst

 4. Jorne schreef:

  Waar een paar dagen geleden alleen nog af en toe enkele leden meededen met scandihoog neigingen doen nu ook af en toe de hoofdruns mee. Lekker hoor Hajo! GFS 06 hoofdrun zoals Eri aankaart inderdaad wat minder maar natuurlijk ook nu blijven andere members leuk meedoen, kijk mee naar lid 12:

  Teflon hoog waagt de sprong naar de top van het VK, de kou weet direct Scandinavie te vinden.

  Het hoog zoekt nu uitbreiding boven het vaste land en schuift richting Noorwegen. Een oostelijke stroming komt op gang die over de hele Alpen schuift. Wel koud, weinig neerslag.

  Het hoog heeft z’n eindbestemming nog niet gevonden en laat z’n uitbreiding boven Scandinavie weer los. Een eerste poging van een lage druk gebied wat probeert uit te stromen over het inmiddels afgekoelde Europa. Vooralsnog een misser helaas.

  Maar de klapper komt dan precies na de 23e. Het oude teflon hoog heeft gaat een romance aan met het groenlandhoog. Zo is er genoeg ruimte voor een stevige depressie uit het noorden om recht over de LL en Alpen uit te gaan zakken.
  Hajo zijn BV gehaald, Europa in wintermodus, de skigebieden dik in orde. Ik duim ervoor

 5. Ab schreef:

  @Jorne, ik sluit ook geen verrassingen uit tegen eind november. Want de stromingspatroon verandert amper komende tijd i.ig geen west circulatie te zien op de kaarten bij de grote weermodellen.
  Dus eigenlijk aanhoudende hogedruk activiteiten boven Europa met in de modellen nu ook steeds meer neigingen naar noordelijke uitbreiding van de hogen.
  Was het afgelopen tijd vooral oost Europese hogen met zuidelijke stroming en dus te zacht weer voor de tijd van het jaar kan het komende periode mss wel gunstig vallen de positie van die hogen. Met dan meer normale tot beneden normale temperaturen voor de LL en ook Alpen 😉
  Ik hou het in de gaten en zie wel wat het wordt

  • Ab schreef:

   En GEM 12z run is lekker van slag en komt voor na half november met een ”’winterse” drukverdeling. Gezien de termijn natuurlijk onbetrouwbaar maar leuke voorpret 😉

  • Jorne schreef:

   Dat er geen WC is, is misschien nog wel de meest geruststellende gedachte Ab, daar kom je echt 6 weken niet vanaf. GEM is een snoepje inderdaad! Kijk ook eens die temperaturen op 500hpa, ervaring leert dat zo’n koudebel op hoogte niet makkelijk weg te krijgen is. Zou een mooie aftrap van de winter zijn maar idd nog diepe meteofiction
   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/gem-8-240.png[/img]

 6. Jorne schreef:

  @Ab en all, ook GFS 12z laat een soortgelijke ontwikkeling zien, weliswaar 5 dagen later maar dezelfde opbouw als GEM, op 240h uur vooruit lukte het alleen net niet. Gelukkig geven de (berekende) weergoden het GFS nog een kans op 360 uur vooruit:
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/gfs-1-360.png[/img]

 7. nils schreef:

  Krijg alweer de wintersport en schaatskriebels!
  Vorig jaar al vroeg in december een ongekend pak sneeuw hier aan zee, was ook prachtig!
  Kom maar op!!

 8. eri schreef:

  niet veel neerslag op de gfs12 helaas, wel weer wat kou dus kanonnen kunnen aan.

  • nils schreef:

   Dat is al mooi want er zijn ook novembers/ decembers geweest waarin dat zelfs een probleem was.
   Nu is mijn vraag; hebben de (Noord) Alpen wel genoeg water om de kanonnen te voeden?

 9. Eduard schreef:

  Dit weer kan nog wel tot en met eind van het jaar aanhouden met af en toe een nachtvorstje…….

  Echte winter nog ver weg!
  Dat het iets kouder wordt is vrij normaal voor de tijd van het jaar.
  De Alphen kurkdroog.
  Het is niet anders, 2018 blijft een byzonder jaar.

 10. Ralf schreef:

  https://www.ventusky.com/?p=49;-9;1&l=temperature-2m&t=20181118/00

  Als je ziet hoeveel kou er op het hele noordelijk halfrond voor handen is. Heel Rusland, ver naar het zuiden en noord-Amerika ver naar het zuiden.

 11. Jorne schreef:

  De prettige weergave van GFS probabilities laat ook zien dat er een aanzienlijke kans is op meer dan 1030 hpa (hoge druk) boven Scandinavie richting de derde decade van november. Het blijft ver weg, maar hoopvol!
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/gensprob-4-312.png[/img]

 12. Frederic schreef:

  Maar vooral het EC-windrichtingensemble stemt me (nog steeds) hoopvol:

 13. Ab schreef:

  GFS 00z run heeft er ook zin in voor laatste decade van november.
  Want het komt met een Scandi hoog van wel 1045 hpa met voor de LL aflandige oosten winden en aanvoer van steeds koudere luchten vanuit het oosten 😉
  Leuk zo dat virtuele voorpret in de vroege morgen.
  Tot laterss wintervrienden

 14. Asten (Harmelen) schreef:

  Omslagpunt gunstige ligging hogedruk blijft in meteofictie nu al weer enkele dagen rond donderdag/vrijdag 22/23 november liggen. Dan inderdaad instroom koude lucht met temperaturen overdag net boven nul..

 15. Jorne schreef:

  GEM doet deze ochtend iets minder mee dan gister. Het Canadese weermodel laat de opbouw van een mooi afgesplitst scandihoog net aan mislukken. De 23e is in dit model echter nog niet beschikbaar want het rekent maar tot op 10 dagen vooruit.

 16. Spyfromthesky schreef:

  We moeten niet vreemd opkijken als richting het einde van de maand Marokko meer sneeuw heeft op zijn hoogvlaktes, dan de Europese bergen.

  Spyfromthesky (Arnold)

 17. Pieter (andere) schreef:

  Ik hoop met jullie mee wat betreft koude winter met schaatsijs. Vraag mij wel af waarom het na een aantal maanden met te warm weer in de winter opeens om zou slaan naar te koud. Voor een schaatsperiode hebben we toch wel minimaal 10 dagen met temps van 5 graden onder normaal nodig. Hoop op koude winter maar gevoel zegt winter met zuiden winden. Ik zit er graag naast.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.