sneeuw-buffalo

In Oslo moest enkele jaren geleden een ontheffing van de milieuwetten worden aangevraagd om overvloedige sneeuw in zee te mogen dumpen. Amerikaanse steden kozen vorige winter voor het creëren van kunstmatige gletsjers midden in de stad. In Boston is die 70m dikke gletsjer al helemaal gesmolten, maar uit de staat New York kwamen tips binnen dat er nog een levende gletsjer was eind juli. Het is echt ongelofelijk. Onderstaande video met veel uitleg moet je zien…

Zie hierrrr nog in een bericht van 22 november hoe de gletsjer werd gebouwd! Ondertussen heeft het in de Rocky Mountains net weer gesneeuwd. Waarover nog een kort apart bericht!

Categorieën: Wereldwijd

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.