Het was geen verrassing dat het mooi zou zijn in de Alpen maar deze foto van de directrice van de Gletscherwelt-Weisssee hoog in de Hohe Tauern bij Uttendorf deed me wel glunderen. Hoe mooi is het toch om zo’n schitterend gebied op anderhalfuurtjes transavia.com te hebben. Ehhh wat zeg ik. Juist die luchtvaartmaatschappij houdt zich strikt aan de vakantieseizoenen en vliegt in oktober en november NIET naar de Alpen. Balen. November is nog wel te verkroppen maar oktober is een droommaand in de Alpen.

hoog-alpen2609

 

Je ziet het: na wat gerommel vanuit het westen vandaag en morgen kan er vrijdag weer volop gewandeld, gebiked en genoten worden. En thermiek voor de paragliders zal ook niet te versmaden zijn.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.