Rovereto. Aankomstplaats van de Giro vandaag. Bij het weerbericht van gisteren werd enkel gediscussieerd over de wielerronde. Met de eeuwige twijfel over doping werden de bergen tot winnaar verklaard. Dus toch mooie televisie. Vandaag Trento naar Rovereto.

En dat gaat vanmiddag verregenen. Vinden wielrenners dat net zo fijn als hardlopers? Volgens mij niet. De wegen worden glibberig. Kan Dumoulin er goed mee overweg? Ik volg het niet zo. Met zijn derde plek moet hij nog kans hebben toch?

Ook de aankomst in Rome zondag zal niet geheel droog verlopen. Tussentijds wel nog twee mooie dagen met aankomsten in Prato Nevoso en Breuil Cervinia. Het blijft smullen dus voor ons bergliefhebbers.

Echt droog is en blijft alleen Scandinavië in deze fase. De zomer aan de noordkant van de Middellandse Zee moet echt nog beginnen.

Nederland lift mee met Scandinavië de komende dagen. Op naar de 30. Maar dan slaat het echt weer om vermoedelijk einde van de maand.

Moet ook wel want te ver kun je niet weglopen van het gemiddelde. Mei gaat net als april ruim “te warm” eindigen natuurlijk. Juni lijkt een koele start te krijgen.

Ik sluit even af met een mooi plaatje van de Zugspitze. De liften staan stil. Maar lijkt me heerlijk toerskiën een dagje. De lawinedienst van Tirol heeft op 15 mei trouwens haar laatste lawinebericht uitgegeven! Een teken dat de zomer echt onderweg is….

 

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.