We weten dat het momenteel in de hoek van Griekenland en Turkije enorm sneeuwt maar dat het zo’n bizarre video zou opleveren? De directeur van een Turks skigebied (welk?) staat vrolijk een reclamepraatje voor televisie af te draaien als achter hem een immense daklawine neerdaalt die verschillende mensen volledig begraaft. De man praat zonder blikken of blozen door en zegt volgens dit Engelse bericht: “Mensen houden van skiën en van ons skigebied. Op dit moment hoor je een lawine. Je zult er maar onder bedolven raken. Iedereen heeft zoveel plezier hier.” Of zo iets (wie komt met een betere vertaling?)

mancarried

Even iets ludiekers dan maar. Ook in Turkije. Een inspecteur die de schade van de sneeuwval aan de Egeïsche kust (ja je leest het goed aan de Egeïsche kust)  is nu aangeklaagd omdat hij zich door een stel boeren liet ragen om zijn nette schoenen niet te bevuilen! Tja die man is een klootzak natuurlijk maar die boeren hadden tenminste een goede workout. Eigenlijk best een goed idee als iedereen gewoon af en toe spontaan tegen een vriend of collega zegt: “Ik heb eigenlijk ff geen zin meer om te lopen, kun je me dragen?” Als dat een trend wordt gaan we overal superfitte mensen met dikke spierbundels zien.

israel0601

Nu we toch in deze hoek zitten kijken we meteen even naar Israel. Hier een topartikel die laat zien dat niet alleen  sneeuw maar vooral ook windstoten tot grote problemen hebben geleid.

Meer volgt!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.