We weten dat het momenteel in de hoek van Griekenland en Turkije enorm sneeuwt maar dat het zo’n bizarre video zou opleveren? De directeur van een Turks skigebied (welk?) staat vrolijk een reclamepraatje voor televisie af te draaien als achter hem een immense daklawine neerdaalt die verschillende mensen volledig begraaft. De man praat zonder blikken of blozen door en zegt volgens dit Engelse bericht: “Mensen houden van skiën en van ons skigebied. Op dit moment hoor je een lawine. Je zult er maar onder bedolven raken. Iedereen heeft zoveel plezier hier.” Of zo iets (wie komt met een betere vertaling?)

mancarried

Even iets ludiekers dan maar. Ook in Turkije. Een inspecteur die de schade van de sneeuwval aan de Egeïsche kust (ja je leest het goed aan de Egeïsche kust)  is nu aangeklaagd omdat hij zich door een stel boeren liet ragen om zijn nette schoenen niet te bevuilen! Tja die man is een klootzak natuurlijk maar die boeren hadden tenminste een goede workout. Eigenlijk best een goed idee als iedereen gewoon af en toe spontaan tegen een vriend of collega zegt: “Ik heb eigenlijk ff geen zin meer om te lopen, kun je me dragen?” Als dat een trend wordt gaan we overal superfitte mensen met dikke spierbundels zien.

israel0601

Nu we toch in deze hoek zitten kijken we meteen even naar Israel. Hier een topartikel die laat zien dat niet alleen  sneeuw maar vooral ook windstoten tot grote problemen hebben geleid.

Meer volgt!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.