obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Gigadump onderweg naar de Alpen terwijl het nu droomcondities zijn?

check ook eens

29 Reacties

 1. Maurice schreef:

  Als je nou naar Winterberg kijkt dan komt er ook regen het weekend maar daarna gewoon weer dik de winter in. Kou zit dus echt heel dichtbij.

 2. Koninks schreef:

  Vind pluim ec niet echt overtuigend voor volgende week.

 3. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Geweldig filmpje Jorne en Hajo!! Laat ik nu net naar Obertauern gaan zondag voor de 7de keer 🙂 hou jullie op de hoogte hoe het is .Hoop op een beetje zon ,sneeuw zat lijkt mijn

 4. Stefan schreef:

  Wij vertrekken vrijdag laat in de nacht na Sölden. Levert dit dan ook al eventueel problemen op?

 5. JeroentH schreef:

  Leuk bericht weer Jorne… wij vertrekken vrijdagavond rond 11 uur richting Sankt Anton. Zal wel een spannende rit worden. Komt er nog een reis update voor dit weekend?

 6. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548365299.png[/img]
  Let even op Eric. Je moet misschien weer wat inzamelingsacties initiëren vanuit het zo meevoelende Oostenrijk..
  Code oranje vanwege extreme sneeuwval in Denemarken (5 cm!) en Midden- en Zuid-Italië (zelfs 10 cm!) en code rood voor Servië (meer dan 15 cm in 12 uur). Verder in diverse landen code geel voor extreme kou (waaronder het westen van Duitsland: mogelijk matige vorst) en zelfs oranje (Zuid-Duitsland mogelijk strenge vorst..) Overigens staat ook voor Oostenrijk code geel vanwege verhoogde koude-belasting. Dan hebben we echt serieus problemen..
  Meer leed op http://www.meteoalarm.eu

  • Stefan Kaptein schreef:

   Echt…..ik kom niet meer bij.

   • Leo schreef:

    Ja lachen hé. Hoop dat je mijn punt begrijpt; heeft betrekking op het gez.. op specifiek Nederland.

    • Mark (Breda) schreef:

     Die Oostenrijkers zullen vasg grof geld geven. Al die Hollanddrs geven bakken met geld uit daar voor skipas etc….in de winter stroomt het geld binnen daar.

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Denk dat de boodschap niet zal binnenkomen Leo. De uitgebreide uitleg (zie ook eerder deze week) waarom je Nederland niet met een land als Oostenrijk kunt vergelijken ten spijt…

     • Eric | schreef:

      Humor begrijpen ook niet…. 🙂

     • Asten (Harmelen) schreef:

      Als je 17 keer hetzelfde huilie huilie ‘grapje’ neerkalkt vind ik dat geen humor meer.. op naar de 365 dagen herfst grap dan maar weer… minstens zo grappig.. take 37

  • Marcelvdh66 schreef:

   mooi stukje cabaret Leo

  • Eric | schreef:

   Geweldig stukje humor. We liggen onder de tafel,,,Carre al afgehuurd voor een one manshow… Maar mijn sarcastische humor ontgaat je enorm maar dat geldt voor meer mensen hier. De ludieke video’s ten spijt die ook wel eens worden gemaakt….maar als in die landen 1 dag van te voren ook de helft van de treinen uit de regeling wordt gehaald dan zullen die Oostenrijkers vast wel weer giro 112 gaan openen.
   Maak me ook enorm zorgen als ik komende week weer NL kom binnen rijden…. Zal ik het wel redden met me winterbanden want het is natuurlijk zwaar crisis na die paar cm sneeuw. Want ja daar gaat het om…een paar cm sneeuw en alles staat vast…mag ik dat belachelijk vinden…ja dat mag ik.

 7. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548367089.png[/img]
  NB opklaring lopen vanuit het zuidwesten binnen en in het (noord)oosten lijkt me de bewolking wat te gaan oplossen. Westdorpe in 40 minuten van -3 naar -8. Kan nog verrassend koud worden. Waarschijnlijk een nieuwe misser van de (model)verwachtingen dus, maar nu andersom! KNMI doet bv actueel het volgende: “De minima lopen uiteen van net onder nul in Zeeland tot rond -6°C in het oosten” !

 8. Mark (Breda) schreef:

  In Breda en omgeving lichte sneeuw. Op auto’s en voetpaden etc een poedersuikertje. Geeft weer een wat beter aanzicht. Veel sneeuw op snel opwarmende oppervlakten was reeds weggesmolten.

 9. Skiwi schreef:

  Amai, de hoofdruns vanmorgen zijn niet bepaald om vrolijk van te worden…
  Niet op korte termijn en ook niet op lange termijn 🙁

  De GFS para wel goed in fictieland, maar dat hebben we al zo vaak gezien…

  • Skiwi schreef:

   …en het föhnspook blijft ook opdoemen voor de noordkant volgende weekend 🙁

  • Maarten schreef:

   Idd. Hopleloze oper runs. Gfs
   Ensemble is wel beter,
   Maar de pluim is slecht. Vrees dat dit het wel weer was voor de ll deze winter. Alpen lijken ook over te schakelen op een warmer patroon eind volgende week.

 10. Ray schreef:

  Beter nu even Fohn dan eind februari in de vakantie

 11. Koninks schreef:

  Nu nog -6 in oosten blijft lang koud

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.