Het komende winterseizoen gaan we ook regelmatig korte weerberichten posten met sec wat informatie over de laatste modelruns. Waarbij we niet te veel regels tikken en veel aan jullie eigen fantasie overlaten. Deze berichten worden gepubliceerd in de categorie “weerkaarten”. Hierboven een mooi voorbeeld: de GFS06u die net uit is komt met een dijk van een Russisch hoog op de proppen.

temps2710

 

Kijk eens wat dat voor een ochtendtemperaturen oplevert! Het is natuurlijk nog pure meteofiction maar een optie is het wel. De sneeuwval rond de 23e of 24e is ook weer terug zei het lang niet meer zo koud in de berekening als 9 oktober toen de allereerste dump op de kaarten stond. 

foehn2610

 

De GFS00u kwam nog met een “Johann-scenario” zoals de conculega het hier laatst ontvouwde: een situatie zoals vorig jaar met keer op keer Föhn met neerslag aan de zuidzijde. Hoe anders dus die 06u run op die termijn! Met een beetje fantasie zie je in de 00u wel links op de kaart een glijbaan ontstaan… wel met meer west dan noordwest maar toch. Vroeg of laat gaat het gebeuren.  

laatsteecmwf2010 

Het Europese model rekent minder ver met de hoofdrun. Die eindigt vanochtend zo. Zeker ook met glijbaanpotentie. En mooi om te zien dat de winter in Lapland gewoon begint wat er verder ook gebeurt. Tja da’s een ander klimaat.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.