Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

GFS gaat (te?) optimistisch voor de dubbele meter sneeuw langs de westelijke Alpenzuidkant

check ook eens

29 Reacties

 1. Qlubtempo schreef:

  Ben idd benieuwd of die sneeuw er voor de 21-22ste nog op staat vanavond!

 2. Joke, Riederalp schreef:


  Verandering op komst….ochtendrood…….

 3. Asten (Harmelen) schreef:

  Pfff GFS 00.00 warm met de Krokus hoor.. Begin van de eerste week van de Krokus luchttemperaturen tussen 5 en 10 graden op 1.500 meter.. met de zon erbij pakt dat nog warmer uit dus echt hele dikke dooi en snel groen wordende dalen.. Hopen dat de komende runs weer wat meer voor koudere varianten gaan..

 4. Asten (Harmelen) schreef:

  Edit: eerste week moet tweede week zijn !

 5. carl schreef:

  ben vertrokken naar bad kleinkirchheim. Daar al reeds groene dalen. Juist een wit streepke beneden. Zeer spijtig. We zullen het beste van maken.

 6. Marco schreef:

  Heerlijk Frederic zo vroeg een weerbericht. Lekker voor mn werk met bakkie leut lezen. Dat worden weer mooie plaatjes komende tijd met dikke sneeuw:-)

 7. Dennis schreef:

  Zeg het de hele tijd al. Moet de tweede krokus week flink kouder worden anders word het in de dalen niks meer. Zie continue hoge temps

 8. Bianca schreef:

  Ik hoop van harte dat het de tweede week krokus toch echt wat koudere temperaturen gaat geven. Heel hard duimen maar!

 9. Dennis schreef:

  Hoop het ook. Er is geen ommezwaai word er gezegt maar dan zie ik de temps van dik onder 0 gaan en nu staat de tweede krokus week er ineens dramatisch op. PPPFFFf, word er gek van. Zelfs snachts op 1000 meter geen vorst.

 10. Guido schreef:

  @Frédéric sneeuwkettingen liggen al klaar.
  Ben bang dat het een helse en lange trip zal worden vol sneeuw naar Vars-Risoul,

 11. Hajo schreef:


  EC veel minder accu bij Demi maar wel die glijbaan op de 22e! Niet zo panikeren allemaal voor iets wat nog ver weg is. Komt vast goed…

 12. Hajo schreef:


  Les Menuires vanochtend ook al flinke sluierbewolking…

 13. Remco schreef:

  > 5 dagen vooruit is koffiedik. Leuk om een trendje te ontdekken of voor de meteofictie. Dus a. maak je niet druk over iets waar je geen invloed op hebt. b. maak je niet druk over iets wat nog zo ver weg is.

 14. maarten schreef:

  hajo.
  zit er nog een (klein)kansje in op een LL wintertje.
  of zo een onverzien sneeuwbuitje als in boston.
  haha.

 15. Levi schreef:

  Wat zegt het ecmwf over de sneeuwvalgrens voor zondag voor Le Lioran? Volgens GFS gaat hij even op de middag naar 1500m… 🙁

 16. Gerwin schreef:

  Gisteravond stond dit onderaan de update: ‘Maar het Europese EC komt met dikke sneeuw aan de Noordkant tijdens het wisselweekend voor de tweede krokusweek. Hopelijk komt er hier morgen al meer duidelijkheid over.’ Is hier al wat meer duidelijkheid over? Ben zeer benieuwd!

 17. Marcel en Inge schreef:

  Vannacht om 1 uur met ons gezin in eigen auto op weg naar Superdevoluy op 1500m. We vertrekken 2 a 3 uur eerder dan normaal vanuit Maastricht ivm. verwachte sneeuwval vrijdagnacht en zaterdagochtend boven 1000 m., die intensiveert naar zware sneeuwval zaterdagmiddag. Na een paar jaren Valloire gaan we nu weer eens terug (onze 4e keer) naar Superdevoluy. Net als in Valloire verzorgt Bizztravel in Superdevoluy ons appartement. We verheugen ons als gezin op een mooie ski-/sportweek!
  Marcel & Inge, Maastricht 13 febr 2015

 18. Guido schreef:

  Komt er nog een update voor de heen reis naar de Franse Zuid Alpen. ? Bedoel moeten we hevige sneeuwval verwachten.

 19. tom schreef:

  ik moet je teleurstellen @maarten want het is en blijft anti winters in de LL die zelfs regelmatig de dubbele cijfers aantikken tot aan het einde toe

 20. Rutger schreef:

  lekker handig dat men hier met naam en al meldt dat ze op weg zijn voor een weekje wintersport. Ik zou zeggen laat de deuren thuis gewoon los, dat scheelt een hoop schade:)

  • Jannes schreef:

   Haha, nja t zal wel loslopen toch ;). Idd niet heel handig!

   Maar wat een lekker weer in de lage landen zo! ‘s Ochtends krabben en smiddags een biertje op het terras. Teken ik voor! Jammer van de echte winter, maar wel lekker na het druilerige weer van de afgelopen maanden 🙂

 21. Roy schreef:

  We zijn vertrokken! Op naar Frankrijk! Zonnetje erbij (in Nederland nog) heerlijk 🙂

 22. Ronski schreef:

  Hoi Rutger, nu zal het hier wel meevallen maar ik verbaas me ook altijd dat mensen van alles op facebook zetten hoe tof ze het met zijn allen wel niet hebben op vakantie !!

 23. Spyfromthesky schreef:

  Dan toch is het in het zuiden ervan gekomen. We zitten nog in de 2e week en Lente temperaturen. De dubbele cijfers.

  Dit was ook een mogelijkheid van één van de runs een zekere twee weken geleden. Maar goed, nog enkele dagen en dan hopelijk op temps die in de buurt richting normaal zouden kunnen gaan. Nee, geen vorstperiode of zo.

  Wie weet eind deze maand, begin maart nog een keer sneeuw in de LL. Nou, ik teken er voor. Want tsja, ijs. Dat moet vooral van de machines komen!

  Voor de wat oudere vrouwen als lezers op deze site. Neem de wandeling, pak de zon. is goed voor de vitamine D.

  Spyfromthesky (Arnold).

 24. Hajo schreef:


  Jelte is net getuige geweest van een heftig ongeluk (vrouw hard aangeskied) op de piste in Kaltenbach. Hij schoot deze supergave foto van de traumaheli. De aanleiding minder gaaf natuurlijk…

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.