Montafon is niet enkel de place to be voor freeriders. Je kan hier ook genieten met het ganse gezin. Daarom heb ik afgelopen vakanties enkele ideetjes opgedaan waar jij  dit seizoen evenveel pret aan kan beleven. Ontdek in deze blog de leukste gezinsactiviteiten  in Montafon.

Funkenabbrennen

Dit eerste stond al een tijdje op mijn to-do lijstje. Toegegeven ik heb het al 5 jaar op rij gemist, hoog tijd om dat te veranderen. In 2017 heb ik eindelijk samen met Dennis in Montafon dit heerlijk traditioneel kunnen ontdekken ontdekken. Elk jaar op funkensontag wordt er vaarwel gezegd tegen de winter. In elk dorp doorheen het ganse dal wordt een houten toren gebouwd. Deze wordt gevuld met dennenbomen, op de top plaatst men nog een dennenboom en een heks! De heks staat symbool voor het verjagen van de bergdemonen. De torens verschillen allemaal van hoogte en gaan tot 25 meter. Wij zijn gaan kijken in St. Gallenkirch waar de funkentoren 15 meter hoog was. Fijn weetje, de meeste torens zijn ondanks de Zuidfohn blijven staan. Stevige bouwwerken dus.

IMG_5965

Het leuke aan deze gezinsactiviteit is dat het iedereen van het dorp ook naar buiten lokt! Aan de brandende toren kan je genieten van lokale hapjes en overheerlijke Glühmost. De torens worden over het ganse dal op een verschillend tijdstip aangestoken, zodat er zeker ééntje is die in jouw planning past. Wanneer de vlammen de heks bereiken ga je nog schrikken. Typisch Oostenrijk denk je dan 🙂

IMG_5978IMG_5989

Nachtrodelen in Garfrescha

Voor zij die een volledig overzicht willen over het rodelen in Montafon kan je hieeeeeer terecht. Maar elke keer weer kan het rodelen me overtuigen! Wat een pret, een echte topper van de gezinsevenementen! Van bovenaan in Garfrescha tot helemaal beneden ga je in een deuk. Wat er gewijzigd is tegen vorige jaar is dat je nu op dinsdag, donderdag en zaterdag in Garfrescha kan rodelen! Combineer dit op donderdag zeker met een bezoekje aan Erlebnisnacht. Tijdens deze erlebnisnacht presenteert de skischool van Silvretta Montafon een waar spektakel. Gedurende een 1uur durende show krijg je niet alleen een pistenbully parade, maar ook motoren worden op de sneeuw los gelaten en je krijgt de prachtige skikunsten van de leraren te zien. Daarnaast is er het vuurwerk als afsluiter. Erlebnisnacht koppelen aan het nachtrodelen is een perfect gezinsactiviteit. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Silvretta Montafon. Deze foto’s zijn alvast van deze website afkomstig.

montage-neu silvretta_montafon_rodeln_72dpi_danielzangerl-113-von-115-

Natuurlijk zijn er nog meerdere gezinsactiviteiten in Montafon. Maar deze zijn de leukste en minst dure opties. Ik ben er zeker van dat jouw kids hier ook pret gaan beleven tijdens het rodelen!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

2 reacties

Gesloten voor reacties.