weerstation-rudolfshuette

Gisteravond sneeuwde het weer fors! Nadat er tussen maandagavond en dinsdagmiddag al 70cm was gevallen. En vanochtend sneeuwde het nog steeds licht. Een streep door de rekening van een schitterende windstille skidag met strak blauwe lucht? Nee want heel langzaam begint de blauwe lucht door te schemeren hier in het hooggebergte van de Hohe Tauern op een steenworp van de Grossglockner.

ijspegels2602

Schitterend berijpte ijspegels vanochtend.

overhangsneeuw

En wat is dit nu weer? Een door de harde wind gevormde sneeuwoverhang vanaf het dak van de Rudolfshütte.

70cm-rudolfshuette

Voor zover je het nog niet geloofde! En er is zeker nog 30cm bij gevallen gisteren en vooral vannacht. Hoezo Kiki geen dump?

steinboeckhuette

Hier de Steinböckhütte pal onder de Rudolfshütte. Zie je de blauwe lucht? Tegelijkertijd sneeuwt het nog. Uitsneeuwen heet dat. Het is gewoon steenkoud hier. Geen wonder dat er morgen geen regen maar alleen sneeuw naar de Alpen komt. Dat is een Selbstversorgenhaus voor 20 personen. Daar komt ook een keer een Wintersportweerman-week of -midweek. Even geduld voor ons kleine bergavontuurlijke reisprogrammaatje wordt opgebouwd.

vroegevogel

En hier zie je een vroege vogel afdalen…. wij gaan zo ook voor deze superdroomdag. Dat weet je al van te voren…

Zie anders ook eens deze prachtige fotoraportage uit Isola 2000 van Sjors. Iemand plannen hier volgend jaar te boeken? Wat een sneeuw!

[metaslider id=56183]

Rens meldt uit Obertauern 60cm Verse poeder in 48 uur:

1601631403

In Saint Francois Longchamp (van de Col de Madeleine) hadden ze de hele dag kaiserwetter, getuigende deze bijdrage van HeeroV:

4023649212

Ook vandaag kaiserwetter, zoals hier te zien is op de bijdragen van Ewald:

Hier een ‘saaie’ foto uit Au maar het belooft zoveel moois…….

4023649212

Later vandaag nog een prachtige fotorapportage uit het val d’Anniviers met een panorama waar je stil van wordt!

PS Leo heeft inmiddels wifi gevonden in de Wintersport-Arena Sauerland en komt zo met het weerbericht. Deel ondertussen je foto’s en ervaringen in de reacties…

Categorieën: Liveblog

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

13 reacties

Gesloten voor reacties.