weerstation-rudolfshuette

Gisteravond sneeuwde het weer fors! Nadat er tussen maandagavond en dinsdagmiddag al 70cm was gevallen. En vanochtend sneeuwde het nog steeds licht. Een streep door de rekening van een schitterende windstille skidag met strak blauwe lucht? Nee want heel langzaam begint de blauwe lucht door te schemeren hier in het hooggebergte van de Hohe Tauern op een steenworp van de Grossglockner.

ijspegels2602

Schitterend berijpte ijspegels vanochtend.

overhangsneeuw

En wat is dit nu weer? Een door de harde wind gevormde sneeuwoverhang vanaf het dak van de Rudolfshütte.

70cm-rudolfshuette

Voor zover je het nog niet geloofde! En er is zeker nog 30cm bij gevallen gisteren en vooral vannacht. Hoezo Kiki geen dump?

steinboeckhuette

Hier de Steinböckhütte pal onder de Rudolfshütte. Zie je de blauwe lucht? Tegelijkertijd sneeuwt het nog. Uitsneeuwen heet dat. Het is gewoon steenkoud hier. Geen wonder dat er morgen geen regen maar alleen sneeuw naar de Alpen komt. Dat is een Selbstversorgenhaus voor 20 personen. Daar komt ook een keer een Wintersportweerman-week of -midweek. Even geduld voor ons kleine bergavontuurlijke reisprogrammaatje wordt opgebouwd.

vroegevogel

En hier zie je een vroege vogel afdalen…. wij gaan zo ook voor deze superdroomdag. Dat weet je al van te voren…

Zie anders ook eens deze prachtige fotoraportage uit Isola 2000 van Sjors. Iemand plannen hier volgend jaar te boeken? Wat een sneeuw!

[metaslider id=56183]

Rens meldt uit Obertauern 60cm Verse poeder in 48 uur:

1601631403

In Saint Francois Longchamp (van de Col de Madeleine) hadden ze de hele dag kaiserwetter, getuigende deze bijdrage van HeeroV:

4023649212

Ook vandaag kaiserwetter, zoals hier te zien is op de bijdragen van Ewald:

Hier een ‘saaie’ foto uit Au maar het belooft zoveel moois…….

4023649212

Later vandaag nog een prachtige fotorapportage uit het val d’Anniviers met een panorama waar je stil van wordt!

PS Leo heeft inmiddels wifi gevonden in de Wintersport-Arena Sauerland en komt zo met het weerbericht. Deel ondertussen je foto’s en ervaringen in de reacties…

Categorieën: Liveblog

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

13 reacties

Gesloten voor reacties.