op 994 km van Utrecht vind je deze parel van een skigebied voor jong en oud.

obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

loser ALTAUSSEE
Lees verder >

Een niet al te groot gebied en heerlijk voor de hele familie. Sneeuwzeker en minder filegevoelig.

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Sneeuwzeker en toch veel ook onder de boomgrens. Heel knus dus. Grote variatie aan accommodatie van luxe hotel tot betaalbaar pension.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Superieur sneeuwzeker zijn de pistes van de Région Dents du Midi. Dorpen liggen ruim boven 1000m en de Portes du Soleil reikt tot 2466m. En natuurlijk worden de pistes elke dag opnieuw perfect geprepareerd.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Haute Routes des Familles: zo heette de Portes du Soleil in het begin. Je kunt er eindeloos rond skiën verdeeld over Frankrijk en Zwitserland. Vele honderden kilometers piste staan tot je beschikking!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Prachtige sneeuwzekere Zwitserse dorpen binnen het grote skigebied Les Portes du Soleil: Champéry, Val d'Illiez, Champoussin, Les Crosets, Morgins.

Wandelen, langlaufen, biathlon, het kan allemaal in Filzmoos. Eindeloze mogelijkheden.

Wil je een unieke ervaring? Probeer dan de Hochjoch Totale! Nog voor de liftjes openen knal jij al over de langste dal afdaling in het Montafon!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Wintersport tegen het decor van de Dents du Midi. Met de mogelijkheid een grote ronde te skiën over de Franse grens. Maar de Zwitserse kant is toch het charmantst!

Waar je na het skiën nog op stap kan met de Lama's! Een heerlijke belevenis voor jong en oud!

Geweldig skiën dichtbij huis: Winterberg

check ook eens

12 Reacties

 1. Beste Leo,

  Ik zie geen foto’s van de Kappe, waar een wat langere zwarte piste (en enkele tot anderhalve kilometer lange rode + 1 blauwe varianten) ligt met bijna 200 hoogtemeters. Dit is juist het mooiste stukje van het skigebied in Winterberg. Absolute tip om evennaar toe te gaan. Bij mooi weer heb je daar ook een waanzinnig mooi uitzicht richting Züschen en de Medebacher Bucht

  • Leo schreef:

   Dank voor het compliment en de waardevolle aanvullingen Harry! Helaas hebben we niet het hele gebied kunnen doen. Wat jammer nu ik je zo hoor dat we de Kappe overgeslagen hebben!

 2. Mooi verslag. De gaten in de sneeuw op de Herrloh komt door een combinatie van zon en het feit dat de meeste sneeuwval gepaard ging met flink wat wind. Desondanks is er goed af te dalen. Komende midweek is wellicht de beste week met lichte vorst en dagelijks een vers pakje sneeuw (na regen op zondag).

 3. Winterpret schreef:

  Wij willen Winterberg graag een keer proberen. In de week van 9-13 maart. Maar durf nu nog niets te boeken i.v.m. de sneeuwcondities.

 4. @winterpret,
  Er is dan accommodatie genoeg vrij, dus verstandig om het weer even af te wachten. Het skiseizoen loopt – tenzij het heel erg warm en nat wordt – door tot tenminste 6 april (2e paasdag), en mogelijk tot en met 16 april.
  Skimogelijkheden zijn er tussen 9 en 13 maart nagenoeg zeker.

 5. Het hele gebied is in ieder geval (bij voldoende sneeuw) in zijn geheel open tot 15 maart. Daarna kan het zijn dat het aanbod -met name op werkdagen- beperkt wordt tot de hoofdas (liften 12,6,5,7,8,10,25 van voor naar achter) en nog weer later (na 22 maart) tot alleen lift 5. Dit hangt af van de hoeveelheid toeristen en de sneeuwomstandigheden.

 6. Onze skischool sluit bijvoorbeeld op 23 maart, maar zou tijdens de pasen weer open kunnen zijn indien lift 12 of zelfs de oefenweide nog open is.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.