Dat bepaalde hoeken van de westelijke Middellandse Zee extreem de klos zijn deze periode heeft hier al meermaals aandacht gehad. Eerder zagen we dramatische beelden uit Montpellier. Nu is het vooral Genua dat serieus in de problemen is. En dat na een zomer die in Noord-Italië sowieso al meer van een normale herfst weg had.

 buienradar1310

In Nederland zouden we vandaag een beroerde regendag hebben maar zie: na het passeren van een scherpe buienlijn vanochtend is het zowaar ineens heel helder! Ik vanmiddag met de kids naar een indoor speellocatie…

donderdag1310

… maar dat had ik dus beter voor donderdag kunnen plannen. Met het verschil dat ik donderdag in het vliegtuig naar München zit op weg naar de jaarlijkse Wettergipfel in Sölden. Vrijdagavond “live” op RTVNH!

genua1310

Maar waar hebben we het over met die neerslag in Nederland. Kinderspel! Kijk hier wat Genua de komende 12 uur alweer over zich heen krijgt! Het Amerikaanse model berekent die 115mm precies midden boven Milaan trouwens. Maar dat komt waarschijnlijk door de wijdmazigheid van het model. Het Europese model geeft Genua ervan langs en Tessin en oostelijk Piëmonte rondom Domodossola.

genua1710

En vrijdag opnieuw! Sneeuwgrens iets van 2000m. Dus krijgen we dan meer van die filmpjes als….

httpv://www.youtube.com/watch?v=8jhqQyjLwLs

En…

httpv://www.youtube.com/watch?v=4Fep_e7QMZA

Heftig zeg!

laatsteecmwf1310

We sluiten af met de laatste kaart van de ochtendrun van het Europese model. Drama in Genua op 24 oktober. Een vierarmig spook. Ik moet steeds oppassen op weerkaarten geen eng symbool van een verschrikkelijk regime te zien. Dat teken staat in Sanskriet voor “iets dat algeheel welzijn of geluk brengt”. Niet voor Genua vrees ik helaas…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.