Heerlijk toch! De sneeuw is er weer! Moeder natuur een handje geholpen met de piste en moeder natuur ons weer tijdig geholpen met het mooie plaatje. Koud opgespoten kunstsneeuw skiet gewoon heerlijk! Echt fantastisch… Die Tauplitz en Loser zijn twee skigebieden op een steenworp van elkaar in de mooie natuur van Stiermarken. Het verkeersinfarct München kun je rechts laten liggen in het hoogseizoen. En juist sportieve gezinnen hebben het dan zo fijn hier.

De dochter van een man van de bergredding in Loser in actie op de openingsdag afgelopen zaterdag.

Wat plaatjes van de Loser! Het skigebied ligt bij de plaatsen Bad Aussee en Altaussee. En leuke chaletjes direct in het skigebied.

Tja en dan Die Tauplitz. Een beauty. 43 km piste en genoeg freeride. Loser nog meer trouwens. Daar kun je echt helemaal los. In beide gebieden volop leuke bergrestaurants. Gewoon helemaal af. Niet op de standaardroute vanuit Nederland maar dat maakt het juist leuk.

Afsluitend een blik op de Loser, de schitterende rotsformatie die het gelijknamige skigebied markeert. Die hele kant van het gebied moet nog openen. Dat gaat minstens nog een week duren nu. Maar na volgend weekeinde zal het hard gaan. De winter gaat echt los dan! Nog even geduld. En jullie zien mij hier terug en er komt hier ook nog een meet & greet!

Categorieën: Die TauplitzLoser

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!