genieten in val d'anniviers

Wij Belgen en Nederlanders houden van Oostenrijk, zowel voor een zomer- als wintersportvakantie. Vandaag ga ik jullie echter tonen dat het in Zwitserland even knap kan zijn. Ik wil jullie even tonen hoe hard je kan genieten in Val d’Anniviers, ongekend is vaak onbemind en dat willen we even veranderen. Ik ben helemaal weg van de herfstplaatjes maar speciaal voor jullie duik ik ook in het archief. De winterse beelden van vorig seizoen doen je vast al verlangen naar het nieuwe skiseizoen. Kijk maar even mee.

Genieten in Zwitserland

Val d’Anniviers ligt op zo’n 813 kilometer van Brussel en je hoeft slechts 19 kilometer van de snelweg af te rijden. Wat het prima bereikbaar maakt voor de meeste wintersporters. Het is er nog relatief rustig en in tegenstelling tot de meeste Zwitserse skigebieden is de skipas er zeker nog betaalbaar. 3 dagen skiën kan je hier vanaf €179. Bovendien ga je het massatoerisme dat je hebt in Saas Fee of Zermatt hier ontlopen. In de dorpen is een groot aanbod aan hotels en vakantiewoningen in elke prijsklasse. Hieronder zie je een prachtige foto van het Barrage De Moiry.

 

genieten in zwitserland

Genieten op de pistes

De pistes van Val d’Anniviers zijn voor elk type wintersporter, of je nu een beginner bent of al een echte gevorderde. Daarnaast heeft dit dal ook een hoge sneeuwzekerheid, iets wat steeds belangrijker wordt. Je krijgt hier ook 3 skigebieden in één skipas, zo kan je variëren tijdens jouw vakantie. Enig minpunt is dat je hiervoor de auto of skibus moet nemen.
genieten op de pistes

Grimentz is al een heel gezellig dorp, het wordt nog mooier tijdens de kerstdagen. Daarnaast vinden er tal van leuke evenementen plaats zoals de “extreme carving sessions” in januari, de langste slalomrace ter wereld in maart en de monoskicross in april. Al de details kan je hier vinden.

genieten in val d'anniviers

Genieten in de natuur

Natuurlijk kijken we ook nog even naar de situatie nu, het is er momenteel heerlijk. Naast wintersporten kan je hier wandelen, mountainbiken, … . Daarnaast is Grimentz één van de mooiste dorpjes van Zwitserland, nog een reden om eens richting ginder te reizen.

Genieten in de natuur

 

Voor meer informatie kan je altijd terecht op deze website!

Ben jij al eens richting Val d’Anniviers getrokken? Wat waren jouw ervaringen, deel ze met ons!

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

4 reacties

Gesloten voor reacties.