plandufou-haas

Zie je de sporen vooraan in het midden van de sneeuwhaas? Hij is van het camerabeeld afgelopen. Ze springen namelijk met de achterpoten over de voorpoten heen. Dit is dus Haute-Nendaz in de Qutres-Vallées. Ik zou er nog wel een dagje willen toerskiën. Het skigebied is al dicht. Voor Obertauern en Livigno is dat morgen pas het geval. Vandaag is het daar geen lekker weer trouwens en dat wordt morgen ook niet beter. In het westelijk Alpengebied is het al beter vandaag.

stelviolive0205

Maar ja het is dus de “eindtijd” waarin bergpassen weer sneeuwvrij worden gemaakt zoals hier op het Stilfserjoch (Stelvio).

vals0205

En dit is Vals in Centraal-Zwitserland. Prachtig doorkijkje. Hier plant men trouwens de bouw van een 300m hoog vijfsterrenhotel.

kronplatz0205b

Mooi! Kronplatz het skigebied in Zuid-Tirol boven de stad Brunneck.

kronplatz0205b

En nog eentje… de inversie breekt al vroeg in de ochtend en er ontstaan meteen al in die grenslaag cumulussen door de instraling van de zon in het landschap beneden.

axalp0205

De sneeuwsmelt moet je optisch leren waarderen… dat lukt best aardig met dit soort kleurenpracht toch?

jufferein0205

En deze is toch ook yummie! Boeiender om te kijken dan als het puur wit was…

zuidtirol0205

Gardameer! Mmmmm….

bergfex0205

En de Méditerranée. Woonden we daar maar want de komende periode is het daar gewoon zoals het hoort te zijn: warm en zon. Was het bij ons maar koud en zonnig… maar het wordt eerder matig warm en nat… we moeten het hebben van de tijdelijke opklaringen….

voortuin

Maar met deze ochtend klop ik alvast af…. en de rest van de dag wordt ook vrij aardig…

 

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

11 reacties

Gesloten voor reacties.