plandufou-haas

Zie je de sporen vooraan in het midden van de sneeuwhaas? Hij is van het camerabeeld afgelopen. Ze springen namelijk met de achterpoten over de voorpoten heen. Dit is dus Haute-Nendaz in de Qutres-Vallées. Ik zou er nog wel een dagje willen toerskiën. Het skigebied is al dicht. Voor Obertauern en Livigno is dat morgen pas het geval. Vandaag is het daar geen lekker weer trouwens en dat wordt morgen ook niet beter. In het westelijk Alpengebied is het al beter vandaag.

stelviolive0205

Maar ja het is dus de “eindtijd” waarin bergpassen weer sneeuwvrij worden gemaakt zoals hier op het Stilfserjoch (Stelvio).

vals0205

En dit is Vals in Centraal-Zwitserland. Prachtig doorkijkje. Hier plant men trouwens de bouw van een 300m hoog vijfsterrenhotel.

kronplatz0205b

Mooi! Kronplatz het skigebied in Zuid-Tirol boven de stad Brunneck.

kronplatz0205b

En nog eentje… de inversie breekt al vroeg in de ochtend en er ontstaan meteen al in die grenslaag cumulussen door de instraling van de zon in het landschap beneden.

axalp0205

De sneeuwsmelt moet je optisch leren waarderen… dat lukt best aardig met dit soort kleurenpracht toch?

jufferein0205

En deze is toch ook yummie! Boeiender om te kijken dan als het puur wit was…

zuidtirol0205

Gardameer! Mmmmm….

bergfex0205

En de Méditerranée. Woonden we daar maar want de komende periode is het daar gewoon zoals het hoort te zijn: warm en zon. Was het bij ons maar koud en zonnig… maar het wordt eerder matig warm en nat… we moeten het hebben van de tijdelijke opklaringen….

voortuin

Maar met deze ochtend klop ik alvast af…. en de rest van de dag wordt ook vrij aardig…

 

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

11 reacties

Gesloten voor reacties.