Als er één ding is dat slecht valt met onbezorgd van je wintersport genieten, is het te weten van oorlogen en misdaden tegen de menselijkheid elders op de planeet. “Wir haben es nicht gewusst” is enkel een optie als je mensen als Julian Assange opsluit en als alle grote media eenzijdig over oorlog schrijven als “het brengen van democratie”. Daarom raakt mij deze kerst nog het meest de gospel die het London African Gospel Choir zingt buiten de gevangenis waar Assange opgesloten zit.

https://twitter.com/PixelHELPER/status/1342030395269935105

Als Trump wel de vader van Jared Kushner een pardon geeft maar niet Julian Assange, dan FUCK HIM. Ook al heeft hij meer dan welke recente Amerikaanse president bijgedragen aan wereldvrede en is hij terecht door diverse partijen voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede. Mijn kerst in Oostenrijk is heel vredig. Geen hossende après ski, maar totale stilte in een ghost town.

Naast moedige eerlijke journalisten, heb je ook moedige politici nodig. Hierboven toch ontegenzeggelijk een keurige informatieve video of je de vertelstem nu wel trekt of niet. Zijn collega in de kamer is net van Linkedin gegooid. Er staat veel op het spel in de wereld op dit moment. Voor iedereen die net als ik in een andere tijd is opgegroeid, is het toch tijd de ogen te openen dat we op een hellend vlak zitten.

Of bovenstaand monument in Amsterdam spoedig een winters decor krijgt, is nog te bezien. vandaag niets nieuws spectaculairs daarover te melden. Maar lees de tekst goed. Hopelijk zal de vaderlandse horeca op 17 januari gewoon eindelijk eens in verzet komen en gehakt maken van het beleid. En laat iedereen die het “druk in het ziekenhuis” argument speelt, ook eens eerlijk worden of we de honderden miljarden klimaatuitgaven wellicht niet toch beter kunnen besteden aan echte problemen. Alleen met nieuwe investeringen in de zorg kan winter 2021/2022 weer een winter(sport)feest worden. Want coronagolven zullen ons blijven teisteren als griepgolven vanaf nu.

Wist je trouwens dat er een aantal coronastammen zijn die verkoudheid veroorzaken? Ik bedoel daar verder niets mee. Gewoon een feitje voor aan de borreltafel…. thuis. Natuurlijk is het virus waar we nu tegen strijden van een andere orde. Afsluitend de vraag of het gerechtvaardigd is bijvoorbeeld met kerst op een wintersportsite eens aan Julian Assange te denken? Of steekt iedereen echt liever zijn kop in de sneeuw?

Inloggen kan via deze link.

Ontzettend bedankt voor de donaties die nu binnenstromen. Wordt zeer gewaardeerd en ik ga iedereen vanmiddag even een persoonlijk bedankje sturen.

Wil jij ook doneren en het voortbestaan van wintersportweerman.nl mogelijk maken? Klik dan op onderstaande knop (Ideal mogelijkheid volgt). Of duim tenminste voor een mooie prijs op mijn Oudejaarslot als ik ook weer een jaartje ouder ben!


Categorieën: ANFSCD

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

30 reacties

leon · 25 december 2020 op 10:52

ik zocht sneeuw bericht en dan krijg je dit gezeur ik vertrek naar alpenweerman zo zul je niet veel sponsors vinden jammer dit was eerst een leuke site

  Hajo · 25 december 2020 op 11:22

  Een eerlijk antwoord dat je liever je kop in de sneeuw steekt. Wir haben es nicht gewusst. Dat mag ook gezegd worden. Vrijheid blijheid. Het raakt me wel. Daar niet van.

   Wolfie · 25 december 2020 op 11:57

   @Leon, als je de oude vertrouwde weermannen van WDWM zoekt kun je bij vakantieweer.nu kijken.

   @Hajo,
   Ik begin me steeds meer af te vragen of het je echt raakt. Reageerders die andere reageerders voor van alles en nog wat uitmaken worden door jou niet ter verantwoording geroepen waardoor je de suggestie wekt dat je dat allemaal wel best vindt……

   Voor wat betreft de Nobelprijs voor de vrede voor Trump: In mijn ogen zou het een grote schande zijn geweest als een Amerikaanse president die door zijn handelen en uitspraken een volledig gepolariseerd land achterlaat die Nobelprijs zou hebben gekregen.

    Flex · 25 december 2020 op 12:43

    De 1e president die geen enkele oorlog begon ,en zelfs het restant leger van het Obama lente -offensief netjes terugtrok.
    Maar feiten doen er niet meer toe ….?

     Wolfie · 25 december 2020 op 14:58

     De feiten doen er zeker toe maar als een groep mensen steeds alleen de positieve feiten benadrukken en de negatieve ‘onder de sneeuw stoppen’ zie ik niet in waarom ik niet het tegenovergestelde zou doen.

     De waarheid ligt – zoals zo vaak – in het midden

   leon · 25 december 2020 op 12:08

   dit heeft niets te maken met kop in de sneeuw steken maar ik kijk voor wereld zaken op andere site s vroeger maakte peter r de vries ook goeie programma s waar hij goed in was nu zit hij in elk flutprogramma onzin te verkopen omdat hij denkt overal verstand van te hebben schoenmaker blijf bij je leest dan krijg je het respect wat je verdiend succes

   Jeroen · 25 december 2020 op 12:12

   Hele complexe zaken terug brengen tot iets simpels blijft tricky. Iedereen probeert het maar het brengt niet zo veel behalve polarisatie. Simplificering van het weersysteem, van het politieke systeem of ook van de problemen rondom het huidige Coronavirus zijn niet in oneliners te vatten of op te lossen met simpele interventies. Steek je je kop in de sneeuw als je je vooral richt op die zaken die je wel kunt beïnvloeden? Dat is maar de vraag. Wat we wel kunnen doen is oprecht luisteren naar elkaar. Hier op een weer-site met af en toe wat anders of waar dan ook. Misschien brengt het je iets. Nieuwe inzichten, al is het je mening niet. Wat ik dit jaar geleerd heb is om me wat meer te verwonderen ipv te verbazen. Dat werkt beter. Geniet van elkaar en @hajo ik wil graag een keer een toerski cursusje bij je als de situatie het weer toe laat. Fijne dagen!

   Jeroenwagrain · 25 december 2020 op 15:11

   Hoi Hajo
   Kan je mij vertellen wanneer ik je met i deal kan sponsoren, vertrouw pay pal niet zo
   Weet ook niet meer hoe we dat vorig jaar hebben gedaan.

   Medemens · 25 december 2020 op 20:17

   Goede tip! Alpenweerman.nl! Als het weer je lief is.

   Medemens · 25 december 2020 op 20:19

   Goede tip! Alpenweerman.nl! Als het weer je lief is

  Daan · 25 december 2020 op 13:11

  Ik ben ook al overgestapt naar alpenweerman.nl. Gaat puur over winterweer en verder geen gezeik. Sprong af en toe nog eens hiernaartoe maar ben er ook wel klaar mee. Wat niet betekent dat het andere moet, het is immers niet mijn website. Maar ik kwam hier al jaren voor de achtergronden en verdieping over mogelijk op handen zijnd winterweer. Daar is nagenoeg niks meer van over. Jammer maar succes met je nieuwe ingeslagen weg Hajo!

Kirsten_dl · 25 december 2020 op 12:15

Wederom een bericht om van te smullen @hajo !
En alvast nog een vrolijk kerstfeest ook aan alle andere.

Morgen gaat ik richting Hoge Venen waar al ruim tien centimeter sneeuw ligt.
Bedoeling is om een 15,4km wandeling te maken dwars doorheen de prachtige natuur en bossen. Er wordt immers meer sneeuw verwacht dus ga ik op zeker spelen en niet wachten tot er 30cm of misschien zelfs méér sneeuw ligt want dan is er geen doorkomen meer aan op de stijle smalle bospaden.
Ik ga trachten om nadien enkele plaatjes te posten. 🙂

  Kees · 25 december 2020 op 13:41

  Ik citeer Hajo: “Ik vind de huidige reactiestroom veel boeiender en volwassener dan wat er vroeger was.”

  Ik citeer Kirsten: “Ssstttt… !!! Straks wordt @Wolfie weer boos een gaat ie roepen schelden enzo dat je maar eerst een keer in de spiegel moet kijken etc.”

  Ik citeer mijzelf: “Beste mevrouw Kirsten, graag ontvang ik van u een aantal citaten waarin @Wolfie gebruikt maakt van ‘schelden’ of ‘roepen’, ik kijk uit naar uw antwoord!? Met vriendelijke groet!”

  Beste mevrouw Kirsten, helaas heb ik tot heden nog geen antwoord mogen ontvangen, maar ik kijk er nog steeds naar uit!?

   Kirsten_dl · 26 december 2020 op 02:01

   Blijven hopen @Kees want hoop doet namelijk leven.
   Ik verspil er geen energie noch moeite aan om het allemaal weer effe op te gaan zoeken.
   U bent een volwassen man die aardig met internet weet om te gaan, bedien uzelf en zoek het zelf eventjes op.

  Medemens · 25 december 2020 op 20:17

  Goede tip! Alpenweerman.nl! Als het weer je lief is

jannes · 25 december 2020 op 12:35

Vrolijk Pasen allemaal. We zouden met zijn allen juist iets minder moeten bidden in deze tijden! Volgens mij is de verspreiding in met name christelijke plaatsen erg gaande. Las dat 9 van de 10 brandhaarden gerelateerd was aan dergelijke plekken. Geen idee hoe het komt, maar wel weer jammer…

Als je dan toch iets goeds wilt doen voor de democratie, is het religieuze privéleges uit de grondwet halen. Of erken dat er ook moderne religies zijn zoals klimaatalarmist en festivalganger. Lijkt me een moderne move, waarmee heel het beleid recht te trekken valt!

Flex · 25 december 2020 op 12:46

@Jannes

“”Geen idee hoe het komt””

Neem aan dat de sarcasme modus nog aanstond ?

Kees · 25 december 2020 op 13:46

Ik denk aan de titel -> “Wintersportweer en soms wat meer” -> wat is soms?
Ik denk aan Hajo’s statement van 24 november j.l. -> “Heb besloten hier weer minder aan politiek te doen en in plaats daarvan af en toe te verwijzen naar publicaties op hajosmit.nl.” -> Wat is minder en waar blijven die verwijzingen?

Ik denk aan de Hajo’s citaat -> “Ik vind de huidige reactiestroom veel boeiender en volwassener dan wat er vroeger was. Dat eindeloze geneuzel over modelruns en lijntjes in het ensemble en poolwervels. Gaap!” -> Ik denk met weemoed terug aan de prachtige berichten van Jorne en có… Ook die van Hajo, bijvoorbeeld op 5 januari 2016 -> https://wintersportweerman.nl/bar-winterweer-in-heel-europa-met-elfstedentocht-over-de-weg-70025 -> Maar ja, wat was het toen toch minder boeiend en minder volwassen zeg… Dubbel overtreffende gaap!

Hjs · 25 december 2020 op 13:51

Nog ff wat “winterrecords. 2020, record aantal 10c plus dagen, ook qua reeks.

En nu 700 dagen zonder sneeuwbedekking in de Bilt, ook een winterrecord voor de moderne tijd.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1663877496/nog-nooit-viel-er-zo-lang-geen-sneeuw

Keek ff op die genoemde site. Pff alle weermannen zijn nu daar, ook vele volgers/posters zijn daar nu. Bloedbad. Iemand moet eens heel diep in de spiegel kijken. Geen leedvermaak van mijn kant, maar tis wel een beetje triest.

Hajo · 25 december 2020 op 14:51

Ik vind het stuitend egocentrisme. Dat werkelijk niemand van de bovenstaande reageerders ook maar even lijkt stil te staan bij degene aan wie ik dit blogbericht opdraag: Julian Assange. Iedereen zit egotrippend wat stokpaardjes te berijden of lokt debat uit waar stilte en respect op zijn plaats is. Als een bericht, met kerst over vrede gaat, en er zo’n mooi lied wordt gezongen voor Assange…. dan gaat dat bericht gewoon even daarover. Of het nu op een badmintonsite staat of hier. Waarom kunnen mensen wel bij een sterfgeval en masse R.I.P. tikken…. maar voelen ze niets bij het lot van een man, nee een held, die nu al weet ik hoe lang in eenzame opsluiting zit? Maar inderdaad is misschien de conclusie dat het hier brood en spelen moet zijn puur over sneeuw en winter…. jammer. In welke andere krant of op welke andere site had je vandaag iets over Assange gelezen dan? Of wil je echt liever “wir haben es nicht gewusst” en dat die man daar wegrot terwijl wij lekker gaan skiën? Ik kan dat niet met mijn geweten in overeenstemming brengen. Sorry.

  Wolfie · 25 december 2020 op 15:04

  Hajo, daar heb je gedeeltelijk een punt.
  Ik ben het helemaal eens met je stuk over Assange.
  Wat er met hem gebeurt klopt van geen kanten.

  En daar had je je stuk moeten eindigen.
  Echter, je eindigt weer met een sneer naar de Corona en dat is hetgeen wat mensen op den duur zat zijn.

   Hajo · 25 december 2020 op 15:40

   Zit wat in. Maar ja. Het blijft gek allemaal. En dezelfde soort dictatuur die Assange gevangen houdt, vormt ook het covid beleid…. er is wel een verbinding…. en eerder was er door reageerders wel aangegeven dat ik over covid kon schrijven als er een link is met de wintersport. Tja en dan kun je braaf de laatste maatregelen en regeltjes gaan communiceren…. of je deelt wat info waar mensen wijzer van worden. Geloof me: als er ook maar iets spectaculairs over weer of sneeuw te melden was geweest had ik daar een kerstbericht van gemaakt…. maar Kerst is nog niet voorbij!!

  Hjs · 25 december 2020 op 20:23

  Dat dit een ode was aan Assange is gewoon niet duidelijk. Heb nog ff terug gelezen, op het moment dat T, die je al maanden lang verheerlijkt nu ineens dood kan vallen is gewoon een niet geloofwaardige move. En niemand pikt dan ook op.
  Assange is natuurlijk ook aangeklacht voor verkrachting, heb werkelijklijk geen flauw idee wat hier de waarheid is en wat niet. Maar das, voor mij, de kern van de huidige tijd. Er is zoveel Fake news, dat de werkelijkheid steeds meer onder druk staat.
  En de king van fake news is toch wel Trump, en is niemand die waarheid zoveel geweld aan gedaan heeft dan die man.

  En over Biden, niemand wilde Biden, alle stemmen op biden, 53%, waren niet op Biden, maar TEGEN Trump. Een teddybeer had ook die 53% gekregen.

  Kees · 25 december 2020 op 20:56

  Inderdaad! Niet vandaag, vandaag heb ik niets gelezen in de media over Assange, wel de dag voor eergisteren -> https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/vn-bepleiten-gratie-bij-trump-voor-julian-assange-wikileaks-oprichter-heeft-geen-misdaad-begaan~b19b2783/

  Maar bovenal… Het was volgens mij niet zo’n heel gek idee om afgelopen voorjaar – of welke periode dan ook – te besluiten om zo’n beetje alle niet wintersportweer gerelateerde info op hajosmit.nl te schrijven, en hier wel!

flex · 25 december 2020 op 19:01

“”De feiten doen er zeker toe maar als een groep mensen steeds alleen de positieve feiten benadrukken en de negatieve ‘onder de sneeuw stoppen’ zie ik niet in waarom ik niet het tegenovergestelde zou doen””

Dag in dag uit ,zelfs maand in maand zijn er karrevrachten stront over deze man uitgestort, met werkelijk 0 positieve berichten in welke media dan ook ,of wilt u beweren dat b.v de NPO wel (als was het maar 1x) positief was over de president van de VS ?
P.s : 5 vijandgezinde landen tekenen een vrede overeenkomst met Isreal daar waar de wereld 50 jaar mee bezig was en zonder enig resultaat dat fikst deze “oranje dikke leugenaar” zoals hij hier genoemd word toch maar ff wel in slechts 4 jaar..
Verder is dit mijn laatste inzending betreft Trump want we gaan over op sleepy Biden , ben het geouwehoer na 4 jaar meer dan zat …kom Biden waarom hoor ik toch maar niks van je, er is rottigheid genoeg over je ? maar de media zwijgt wat een mazzel heeft die linkse rakker zeg …??

flex · 25 december 2020 op 19:04

Hajo

Qua winterweer zijn het de spannendste dagen van de afgelopen 10 jaar !
Er gebeurd veel op dit moment ,en nog leuker het kwartje kan de koude kant opvallen.
Probeer daar nog eens “ouderwets” op te focussen ?
Kan wel eens een gedenkwaardige winter worden als ik het zo met mijn amateur ogen bekijk…

Rob vd Wetering · 25 december 2020 op 19:52

Ik heb ( tot begin 2020 ) steeds de site van WSWM bezocht, om het weer te volgen.Jammer dat de site min of meer een soort politiek forum is geworden. Hajo: succes met je “ kruistocht “ , maar ik bezoek je site niet meer. Ik volg Sneeuwhoogte en Alpenweerman.

  Medemens · 25 december 2020 op 20:18

  Goede tip! Alpenweerman.nl! Als het weer je lief is

Hajo · 25 december 2020 op 21:32

Ik stel inderdaad vast p dit moment dat het niet werkt zo… Laten we het dan maar niet meer doen. Bij deze zweer ik het af. En heb je deze toegift: https://wintersportweerman.nl/in-lockdownwinter-komt-de-sneeuw-gewoon-naar-je-toe-118097/

Jaap · 26 december 2020 op 02:26

Ik citeer Hajo: “Ik vind de huidige reactiestroom veel boeiender en volwassener dan wat er vroeger was.”

Mooie sneer naar je vorige team die een zeer volwassen website hebben opgezet. Alsof het er allemaal niet toe deed. Steek onder water is zo minderwaardig.
Volgens mij was het toch een flinke inkomstenbron met je weermannen. En nu? Lekker vliegen? Lekker klussen.? Schooien om geld met een button?
Ben je echt zo naïef dat je denkt dat het echt alleen om jou gaat of zit je intellect je in de weg?
WSWM is allang niet meer wat het was. En als je terug wilt naar vroeger dan heb je in ieder geval mega veel volgers weggejaagd. Dus gaat niet meer gebeuren.
Life is hard. Take your loss. Delete your website.
Alpenweerman.nl en Vakantieweer.nu laten zien hoe je een weersite met succes kunt exploiteren……. zoals WSWM dat ook kon. #ancienthistory

Gesloten voor reacties.