Hoe mooi was het toen wij in Sauerland waren om de diverse nationale teams in Winterberg op de bobbaan te zien trainen. Een extra belangrijk seizoen vanwege Sochi natuurlijk. De afgelopen dagen was een wereldbeker bob- en skeleton in Winterberg. Geniet hieronder van een vol uur videoverslag. En bedenk dat je hoe beroerd de skicondities ook zijn momenteel in Sauerland altijd nog de kick kunt hebben van een spectaculaire rit met de taxibob

httpv://www.youtube.com/watch?v=vvbS6smetug

Gaaf toch?

httpv://www.youtube.com/watch?v=XmcLDI05v-g

Bram van Calker voor de wedstrijden ook over de Spelen.

poppenberg0401

En nog steeds wordt er dapper geskied en gesnowboard in Sauerland. Op de Poppenbergpiste pal bij Landal Skilife Winterberg. 1 lift van 135 open. 1/2 km van 159,6km pistes open. 0,0km van 686.9km aan langlaufloipes. Het staat al niet eens meer officieel op de site. En deze fun zal ook binnen een week afgelopen zijn.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.