Niet te geloven. Drie Nederlandse dames op het podium gisteren bij de tijdrit van het WK Wielrennen in Innsbruck. Kan Tom Dumoulin zijn faam waarmaken als hij over een uurtje precies om 15.40u start in het Alpbachtal niet ver van de plek waar ik dit schrijf?

Voor we naar de route van de mannen kijken eerst even petje af voor de resultaten hierboven. Meer informatie over alle races op innsbruck-tirol2018.com.

Dit is het hoogteprofiel voor de mannen. Behoorlijk vlak door het Inntal en dan toch nog een gemene klim van 550 naar 900m. Het door ons voorspelde mooie koele weertype is helemaal uitgekomen na de regen in het weekeinde. Ik stop nu met schrijven en ga klaarzitten voor Tom Dumoulin…. hopelijk zo op het podium in Innsbruck!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.