Hoe gaaf is deze plaat vanaf de gletsjer in Sölden? Hoe grauw en grijs het er hier een groot deel van de zomer heeft uitgezien is vergeten. Moeder natuur maakt er weer een plaatje van. En dus openen ze niet op 30 september maar al op 23 september. Dat is precies een maand voor de opening van het nieuwe wereldbeker seizoen op deze plek.

Nog wat plaatjes van de actuele situatie …

Mooi maar er mag nog wat bij en dat komt ook!

Even bij mij om de hoek kijken in plaats van Sölden maar daar zal het eender zijn. Op het Kitzsteinhorn valt vanaf dinsdag weer een dikke halve meter. In de aanloop naar wat een fantastisch herfstvakantie met mijn dochter gaat worden? In de week van 10 oktober is mijn 2-4p appartement in Kaprun trouwens vrij. Iemand interesse?

Afsluitend nog twee plaatjes van de Schmitten in Zell am See-Kaprun. Daar wordt gewoon nog gevlogen dus als je in de buurt bent …

PS Goed dat er geijverd wordt om Russische skiërs weer toe te laten in de skicompetitie


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.