Hoe gaaf is deze plaat vanaf de gletsjer in Sölden? Hoe grauw en grijs het er hier een groot deel van de zomer heeft uitgezien is vergeten. Moeder natuur maakt er weer een plaatje van. En dus openen ze niet op 30 september maar al op 23 september. Dat is precies een maand voor de opening van het nieuwe wereldbeker seizoen op deze plek.

Nog wat plaatjes van de actuele situatie …

Mooi maar er mag nog wat bij en dat komt ook!

Even bij mij om de hoek kijken in plaats van Sölden maar daar zal het eender zijn. Op het Kitzsteinhorn valt vanaf dinsdag weer een dikke halve meter. In de aanloop naar wat een fantastisch herfstvakantie met mijn dochter gaat worden? In de week van 10 oktober is mijn 2-4p appartement in Kaprun trouwens vrij. Iemand interesse?

Afsluitend nog twee plaatjes van de Schmitten in Zell am See-Kaprun. Daar wordt gewoon nog gevlogen dus als je in de buurt bent …

PS Goed dat er geijverd wordt om Russische skiërs weer toe te laten in de skicompetitie


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.