Nee natuurlijk komt er geen Elfstedentocht meer maar deze ijspluim is wel erg tof! Het noordoosten kan toch over wedstrijden op natuurijs gaan nadenken zo strak na de Olympische Spelen.

Elders in Nederland ook prima (nergens minder dan 10cm!!!) Dus ziet het waterschap Rivierenland het ook al een beetje zitten!

Het is allemaal mogelijk dankzij keer op keer stuk voor stuk onwaarschijnlijke runs van het Amerikaanse model…

En het Europese broertje…. welnu…. ik had dit bericht net af en toen zag ik dat in de reacties ook de ijspluimen het onderwerp van gesprek waren. Nou dan nog even wat Laaglandsneeuwnieuws… op basis van een reactie van de altijd oplettende Leo…


Voor het eerst dat we dit zien, en kleinschalig, en ver weg dus buitengewoon onzeker maar zoiets is bij verrassing altijd mogelijk. In de EC12 run ontstaat maandagavond een apart laagje op de Noordelijke Noordzee dat afzakt vlak langs de kust! Enige decimeters zijn dan zo maar mogelijk.

Nog even een blik op de laagst berekende minima in de Alpen….

Amerikaans model zegt dinsdagochtend…

Europees model zegt donderdag zelfs dus toch geen tempering van de vorst! Het zal nowcasten worden maar op de bekende koudemeertjes zal de -40ºC ook nog wel gehaald gaan worden…

Ik had ondertussen een super dag in….

Wie wil hier ook eens gaan kijken? Zo mooi. Bijna soort Noorwegen met al die hutten en huizen diep in de sneeuw op de berg….

Met dit weerbericht sloeg ik de plank beetje mis…. in de video aangegeven…

Maar: morgenochtend een serieus geresearchte video mede nieuwste runs….

Categorieën: IJsdikte

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

49 reacties

Gesloten voor reacties.