Saalfelden 1 januari 2012

Klik voor grotere foto

Hierboven een mooie ”nieuwjaarskaart” uit Saalfelden op 750m in het Salzburger Land. Daar heeft het vannacht toch nog lang gesneeuwd, ook al zal het ook hier op nieuwjaarsdag regenen. Alle wintersporters die in die regen binnen blijven vandaag moeten gewoon eindeloos heen en weer klikken door de sneeuw/regenkaarten van wetter3.de (Niederschlagsstaerke und -form). Na wat opklaringen vannacht zitten de Franse Alpen maandagochtend en Oostenrijk maandagavond al weer in de sneeuw.

Dinsdag wordt een zonnige dag in alle Alpenlanden. Pik mee! Woensdag dan de opmaat met een zwak sneeuwfrontje. En dan donderdag de grote klap waarbij het pas vrijdagavond stopt met sneeuwen. Zaterdag weer zon. Plak die ochtend, nee die hele dag er nog aan zou ik zeggen en rij ’s avonds of ’s nachts pas terug! Zondag overdag waarschijnlijk opnieuw sneeuw aan de noordkant. Het gaat maar door!

Hieronder het rijtje kaarten van de grote klap…

[fbphotos id=320056821361863]

Alle kaarten 4x per dag ververst zie je op wetter3.de (Niederschlagsstaerke und -form).

Afsluitend nog de mooi grillige vorm van het Foehndiagram deze week:

Foehndiagram wintersport week 1

Klik voor grotere grafiek

Fijne zondag allemaal! Wij gooien hier in Noorwegen waar het gisteren zonnig en goed koud was en het vanochtend al een mooi laagje heeft gesneeuwd zo direct alles in de bij Topspace gehuurde dakkoffer en rijden twee uurtjes naar Oslo om weer te gaan genieten van een dagje cruise op de Colorline ferry. Morgenmiddag uitgerust weer thuis! En dinsdag meteen weer heftig aan de slag om alles te volgen! Trouwens vanaf de ferry morgenochtend gewoon weer een weerbericht!

Ben je op de wintersport dan heel graag jullie waarnemingen vandaag in de reacties. Plaatjes delen op de facebook pagina wintersportweer!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

22 reacties

Gesloten voor reacties.