Saalfelden 1 januari 2012

Klik voor grotere foto

Hierboven een mooie ”nieuwjaarskaart” uit Saalfelden op 750m in het Salzburger Land. Daar heeft het vannacht toch nog lang gesneeuwd, ook al zal het ook hier op nieuwjaarsdag regenen. Alle wintersporters die in die regen binnen blijven vandaag moeten gewoon eindeloos heen en weer klikken door de sneeuw/regenkaarten van wetter3.de (Niederschlagsstaerke und -form). Na wat opklaringen vannacht zitten de Franse Alpen maandagochtend en Oostenrijk maandagavond al weer in de sneeuw.

Dinsdag wordt een zonnige dag in alle Alpenlanden. Pik mee! Woensdag dan de opmaat met een zwak sneeuwfrontje. En dan donderdag de grote klap waarbij het pas vrijdagavond stopt met sneeuwen. Zaterdag weer zon. Plak die ochtend, nee die hele dag er nog aan zou ik zeggen en rij ’s avonds of ’s nachts pas terug! Zondag overdag waarschijnlijk opnieuw sneeuw aan de noordkant. Het gaat maar door!

Hieronder het rijtje kaarten van de grote klap…

[fbphotos id=320056821361863]

Alle kaarten 4x per dag ververst zie je op wetter3.de (Niederschlagsstaerke und -form).

Afsluitend nog de mooi grillige vorm van het Foehndiagram deze week:

Foehndiagram wintersport week 1

Klik voor grotere grafiek

Fijne zondag allemaal! Wij gooien hier in Noorwegen waar het gisteren zonnig en goed koud was en het vanochtend al een mooi laagje heeft gesneeuwd zo direct alles in de bij Topspace gehuurde dakkoffer en rijden twee uurtjes naar Oslo om weer te gaan genieten van een dagje cruise op de Colorline ferry. Morgenmiddag uitgerust weer thuis! En dinsdag meteen weer heftig aan de slag om alles te volgen! Trouwens vanaf de ferry morgenochtend gewoon weer een weerbericht!

Ben je op de wintersport dan heel graag jullie waarnemingen vandaag in de reacties. Plaatjes delen op de facebook pagina wintersportweer!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

22 reacties

Gesloten voor reacties.