Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Geleidelijk afscheid van neerslagrijke fase Alpen

check ook eens

71 Reacties

 1. Koninks schreef:

  En weer geen woord over de LL.!

  • kristof schreef:

   Wa valt er te zeggen tussen 8 en 10 graden tot ten minste 8 januari al

  • Max schreef:

   De berichten bestaan de laatste tijd uit plaatjes en 2 pluimen. Korter als kort en vooral niet reageren op vragen/ opmerkingen. Informatie komt merendeels van de reageerders.

  • Hjs schreef:

   Strak op weg naar een top5 positie qua warmte voor de hele maand, geen record das te hoog gegrepen. Blijft vorstvrij en ook geen sneeuwkansen.
   Rest van de maand wat minder nat.
   Voorlopig waren de lange termijn vooruitzichten spot on, nog een week of 6 en we kunnen winter 10/20 afsluiten. Een paar prikjes zijn nooit uit te sluiten, maar de trend is duidelijk, minder en minder.
   Ik zie niet uit naar de steeds verder verhardende strijd omtrend het klimaat etc. Ik vrees een nare tijd. Het omdraaien van de uitstoot trend zal een enorme klus worden, met veel haken en ogen.

   • Jannes schreef:

    Nee die strijd is hopeloos door de kansloze positie waar de wetenschap/partijen die ze strijden zich in bevinden. Niemand houdt van driftkikkers en gangmakers. Er is nu zoveel weerstand dankzij dat gedrag dat het een hopeloze zaak is. Eigenlijk zouden ze alleen al daarom alle alarmisten moeten vervolgen.

    • Hjs schreef:

     Dream on Boomer.
     Ik hou enorm van Driftkikkers, en velen met mij, zie bv de afgelopen kickbokswedstrijd.
     Maar je bevestigd precies mijn vrees, het gaat een nare tijd worden. Steeds meer een verharding van de strijd en hoe verder in de tijd hoe meer de opwarming zal oprukken. De nee zeggers zullen steeds meer onder druk komen staan.

     • Jeroen amsterdam schreef:

      Warmer weer is ook gewoon beter voor ons mensen in het algemeen. Waarom er iets aan doen?

     • Jannes schreef:

      Kijk, precies dit zielige toontje is wat die hele tijd zuur doet worden. Je krijgt nooit de grootste groep mee op deze manier. Je gaat een harde strijd aan en denkt daarmee iets goed te doen voor de aarde, terwijl je alleen maar irritatie werkt. Die mensen die de boxwedstrijd keken geven echt geen fuck om jou woordjes hoe warm het wordt, terwijl je ze wel nodig hebt. Net als weermannen die naar Spitsbergen gaan om te laten zien hoe erg het is….

      Het grappige is dat ik in principe als het om de problematiek gaat aan jouw kant sta. Echter walg ik van de verharding en denk ik dat het goed is mensen die anderen in een “nee zeggers” hoekje duwen moeten stoppen. For the sake of. Of zie jij wel de vruchten van deze aanpak?

     • Valentijn schreef:

      @Jannes tegenwoordig met begin 30 ben je dus ook al een boomer 😉

   • Maurice schreef:

    Hoe leg je de kou in Amerika dan uit? Die hebben al jaaaren een hele koude winter… tell me!

  • Marcel schreef:

   Wintersportweerman. Naam zegt al genoeg. Enigste wintersport in de LL is schaatsen.

 2. Koninks schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577090019.jpeg[/img]

 3. Leo schreef:

  Iedereen veel plezier en een fijne vakantie!
  Ik doe het nog even met de voorpret (vertrek 9 januari). Zo’n 40 cm gevallen nu en het gaat nog even lekker door:
  https://www.sneeuwhoogte.nl/wintersport/frankrijk/savoie/galibier%20thabor/valmeinier/webcams
  Vooral camera 3 is leuk!

 4. Roland Bodegraven schreef:

  Lech inmiddels naar de 1m sneeuw. Alles mooi wit en zelfs alweer lawinenstufe 4. Winter zit daar wel goed!

 5. Bernard schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577091898.png[/img]
  Sneeuw tm woensdag arpege model

 6. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ondanks dat de sneeuwgrens is tegen gevallen ten oosten van Tirol ,komt de echte sneeuw voor oostenrijk woensdag lijkt het !Modellen berekenen echt mooie sneeuw met lage sneeuwgrens

 7. Bernard schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577092221.png[/img][img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577092790.jpeg[/img] Woensdag sneeuwt het nog enige tijd in de oostelijke Alpen! @Wetteronline

 8. Spyfromthesky schreef:

  Was het onkruid nagenoeg weg tm november, blijkt dat er weer aardig wat onkruid in de maand december is gegroeid. Het is niet anders in de L.L. De natuur denkt dat het her en der al weer lente is.

  Zelfs het flauwe zonnetje in Dordrecht kan nog niet droog verlopen of er moet tegelijkertijd lichte nattigheid erbij vallen.

  Als het aan GFS ligt, zal er in bijna geheel Europa, op wat uitzonderingen na dat nog een beetje, ja let op, een kleine beetje vorst hebben, vrijwel zonder vorst zitten dit jaar.

  De winterliefhebbers der L.L. zoeken met de weercomputer-verrekijkers naar mogelijkheden. Ik vrees dat we een lange termijn microscoop nodig zullen hebben. Geen enkel teken dat we ook maar half januari op het ijs kunnen staan.

  Het weer is allemaal ‘blubberzooi’. Alleen mooi genoeg om naar veldrijden te kijken. Wat leveren die mannen in dat ene uur een prestatie. Loodzwaar ploeteren. Dat was gisteren mooie sportbeelden in een grauw en grijs land.

  Nee, ik zit niet in een mineur stemming of zo. Realistisch aanschouwing van het jaargetijde winter in de L.L.

  Spyfromthesky

 9. Everlast schreef:

  Lekker wat sneeuw gevallen in Filzmoos.

  • Gerrit schreef:

   Ook voldoende in het dal? Of gaat het daar over in regen?

   • Everlast schreef:

    In het dal ook, maak je geen zorgen.er gaat de komende dagen nog wat meer vallen en Mooslehen gaat waarschijnlijk deze week ook nog open.zojuist de hele ochten op de grossberg bezig geweest, lichte sneeuwval maar beter dat dan groene weides om je heen.Het moet wel heel gek gaan als jij volgende week niet kunt knallen op de piste

 10. L. Vos schreef:

  Weet iemand wat de sneeuw verwachtingen zijn in Feldberg (zwarte woud) zijn! ?

 11. Rutger schreef:

  Eehm sneeuwfanaat Ron, ik ben ook sneeuwfanaat, maar ik denk dat jij echt wat te positief bent over sneeuwval in de Noord Alpen, onder de 1000 meter. Er ligt niets, er valt alleen maar regen en de svg is helaas net wat te hoog voor de dorpen. Het is altijd een gok om met Kerst en Oud/Nieuw naar Oostenrijk onder de 1000 meter te gaan, dat weet ik. Vier keer van vijf keer komt het net nog goed en soms ook niet. Dan heb je dus een groen, nat en triest dorp helaas. Het lijkt er sterk op dat het dit jaar die ene keer van de vijf keer is en dat de sneeuw daar pas arriveert als we weer terug zijn in ons kikkerlandje.

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Snap jouw ook .Ik ben altijd realistisch positief dat klopt,zo sta ik in het leven.Er was gewoon sneeuw verwacht vandaag tot 800mtr in de modellen,dat meld ik hier(helaas valt dat tegen ad noordkant )Woensdag ochtend moet dat wel goed komen volgens de modellen gfs en vooral Ec ! We gaan het zien.Zou fantastisch zijn een witte 1ste kerstdag voor de oostenrijk gangers.

 12. Poederbeuker schreef:

  Tis vort een saaie bedoeling hier! Hajo maakt zij eigen er gemakelijk vanaf.
  Kom al jaren op deze site maar word elk jaar minder helaas. Eerst altijd veel voorpret in de aanloop naar de wintersportvakantie, maar dat is nu niet meer helaas. Hopelijk gaat dat veranderen als de weerkaarten weer best zijn.

 13. getjo schreef:

  denk dat Hajo ondertussen ook wel beseft dat de nieuwe ijstijd nog wel ff op zich laat wachten

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Irritant die selectieve reageerders… hoe vaak dit al voorbij gekomen is en netjes is onderbouwd door Hajo.. pffff
   groeten uit een diep ingesneeuwd Hochkrimml.

   Ps: Puur uit persoonlijke ervaring.. in een setting zoals deze ligt de sneeuwgrens al sinds ik als klein jongetje naar Königsleiten ging en de liften bij wijze van spreken op de vingers van 1 hand te tellen waren op ongeveer dezelfde hoogte.. Alles groen en nat tot je in Gerlos de eerste sneeuw zag liggen..Letterlijk en figuurlijk als een kind zo blij.. Dalafdalingen ? Welnee .. je ging in het Zillertal omhoog met een gondel en daar werd geskied…
   Mijn ouders hadden daar geen zin in en wilden in een besneeuwd dorp op vakantie… Dat werd dan of Obertauern of Königsleiten… (en de laatste tig jaar Hochkrimml)
   Ik ben er nog steeds van overtuigd dat een mensenleven tekort is om de veranderende weerpatronen te doorgronden. Kijk eens op werekdniveau hoe dicht we (in feite heel Europa) bij een enorme bak warm water/warme lucht wonen.. De gunstige ligging van hoge- en lage drukgebieden is bij ons van essentieel belang voor een echte winter.. daar moet je geduld voor hebben en daar komt helaas ook frustratie bij kijken..

   • Roland Bodegraven schreef:

    Helemaal mee eens. Eindelijk! Ik ga als 25 jaar naar Wald am Arlberg en denk dat 20 daarvan de sneeuwnpas goed begon in de tunnel na Dalaas. Je gaat daar ook pas richting de 1000 meter. We zeiden ook altijd, komt wel goed met de sneeuw, want we moeten nog een tunnel. Altijd zo geweest en nu weer. Dalafdalingen, ook die tot 1000 bij de arlberg gewoon niet altijd te maken. Nu niet en vroeger ook niet.

 14. RichardB schreef:

  Sneeuwval in Leogang oversteek naar Saalbach dicht door de harde wind in het dal regen mag de pret niet drukken

 15. Jorne schreef:

  Even wat positiviteit 😉
  Als we de toonaangevende controle en hoofdrun even weglaten zien we toch een leuk kansrijk ensemble! Vanavond weer een mooie hoofdrun?
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577099146.png[/img]

 16. Martha Appelman schreef:

  Allemaal een Prettige Kerstdagen en een Voorspoedig 2020.

 17. Bernard schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577102001.png[/img]
  Temperaturen morgen volgens Europees modelecwmf, iets koeler lijkt ‘t voor West alpen

 18. Roy schreef:

  Interessant… Kijk eens naar het eerste ensemble dat Hajo vertoont in zijn bericht over de Franse Alpen. Hij vermeld erbij dat er een droogte aanbreekt.. is dat wel zo?? 😉 De hoofdrun zie je een piek geven op de 27e die bijna door niks wordt ondersteunt. Dezelfde piek zag ik gisteren ook. Geen enkel lid zag er iets in… en warempel de 06GFS komt uit en kijk eens aan!! Gewoon weer dikke sneeuwval in de Franse Alpen 1 dag na kerst! Of dat uitkomt gaan we nog zien natuurlijk. Wat hieruit te concluderen valt, is onderschat de hoofdrun niet en staar je niet blind op de ensembles 🙂
  [IMG]http://images.meteociel.fr/im/5339/graphe_ens4_efr4.gif[/IMG]

 19. Jopie schreef:

  Aan alle forumleden en weermannen:

 20. MikeZaandam schreef:

  Zo! Ik kon er lekker snel doorscrollen. Was toch alleen maar negativiteit en kritiek op elkaars standpunt. Weer over tot de orde van de dag nu!

  • Dirk schreef:

   Tja Mike, daar heb je een heel goed punt! Wat een gezeur….

   Het zou misschien helpen als er iemand schrijft die er nog zin in heeft. Die bijvoorbeeld ook eens naar de reacties kijkt. Die Meer doet dan wat plaatjes verzamelen. Denk dat iedereen zich gewoon verveeld, net als de schrijver. Jammer dat er niet echt alternatieven zijn, de levendigheid blijft toch hier.

  • Jopie schreef:

   Kritiek mag hebben toch? Als je maar een beetje aardig doet tegen elkaar.

  • Jeroen amsterdam schreef:

   Ik vind het wel meevallen eigenlijk. Oh wacht… nu bekritiseer ik jouw kritiek. De stukjes vallen wel een beetje tegen ja.

 21. Everlast schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577108518.jpeg[/img] Beter tijden in Filzmoos

 22. Koninks schreef:

  Gfs toch tikkie kouder nu.

 23. Jan schreef:

  Valloire weer hele dag sneeuwval en veel liften dicht door de wind. Het sneeuwt al vanaf zaterdagavond aan een stuk door. De pistes liggen er super bij.

 24. Björn schreef:

  In Ischgl sneeuw zat ondertussen, zou leuk zijn mocht de wind wat gaan liggen want niet veel open…

 25. nils schreef:

  Hier in val gardena ook heel veel wind op de toppen vd dantercepies en ciampinoi gondels. Tot 100kmpu gemeten. Ze hebben wel de hele dag gedraaid maar vaak stil of langzaam. De andere liften blijven net wat lager en gingen normaal. Doordat je hier zoveel bomen hebt was het gewoon super op de piste. Krakendverse sneeuw en lekker fris! De sella ronda werd afgeraden daardoor was het niet druk.

 26. Mark (Breda) schreef:

  Kom op allen. Ff die pluim voor de LL omlaag duimen.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.