Bovenstaande foto komt niet uit Nederland. De huiskamervraag is waar in Europa vannacht ook een paar centimeter is gevallen. In onderstaande video heb je het antwoord. Ik noem het een witte voorkerst. Want dat is het…. heb je dit met kerst is het een witte kerst. Gebeurt het 10 dagen eerder heb je niks. Dat is niet eerlijk. Daarom een nieuw woord: de voorkerst!

Tientallen reacties gisteren van het nowcasten van de sneeuw in de Lage Landen samen. Ouderwets gezellig op wintersportweerman.nl! Zie onder het weercafébericht van gistermiddag.

Ik ben helemaal up and running met 4g tegenwoordig. Er stond ee instelling verkeerd op mijn telefoon waardoor ik eerder geen goede dataverbinding kreeg. Nu heb ik een toffe upload snelheid en kan ik dus overal uitzenden. Nog een paar interessante actuele zaken…

Wauw!

Mooie dikke laag sneeuw…

en …

en…

Met name die laatste is vet om te zien als je bedenkt dat dat rechtstreeks hetzelfde front was als ons sneeuwfrontje… ik sluit af met….

Montafon vanochtend

De topper vanochtend is deze kiek van Cescia uit Montafon … de bewolking breekt en de Alpen worden weer wakker met een droomplaatje…

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

112 reacties

Gesloten voor reacties.