Electroverse.net is verhuisd naar Electroverse.co en blijft grossieren in mooi koud nieuws van rond de aardbol. Zoals deze hele gave satellietpica van een sneeuwbedolven Andes. Zo hadden we hem nog niet gezien. Ondertussen is het snikheet in Europa. Maar absoluut niet “bijzonder” heet.

Ik meende vanuit Oostenrijk nog dat de hittegolf wel gehaald moest zijn in de Benelux maar niets is minder waar. Even 36°C maar geen vrij warme dagen op rij. En er is ook geen hitte meer berekend nu. In Oostenrijk wel…. morgen kan de 37°C worden gehaald.

Ondertussen zijn er in de Benelux zowaar twee “vrieskoujagers” actief. Na stormjagen en tornadojagen zijn Karel Holvoet en Pieter Bliek overgestapt op het speuren naar de koudste duinpannen in Nederland. Op 17 juli hebben ze vorst gemeten in Castricum. En nu hopen ze dit ook te doen in de hoogzomerse periode vanaf 20 juli t/m 21 augustus. In die dagen is nog nooit vorst gemeten in Nederland. Zie het

Zie ook deze video uit oktober 2021.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Roge · 26 juli 2022 op 10:05

Castricum staat er al langer om bekend dat in de nabijgelegen duinpannen ’s zomers vorst kan worden gemeten. Zoals 18/19 juni 1923, toen zelfs hele velden zwartgeblakerd waren van de nachtvorst. Alleen waren er de laatste jaren geen ‘vorstjagers’ in het duingebied actief.

Gesloten voor reacties.