Electroverse.net is verhuisd naar Electroverse.co en blijft grossieren in mooi koud nieuws van rond de aardbol. Zoals deze hele gave satellietpica van een sneeuwbedolven Andes. Zo hadden we hem nog niet gezien. Ondertussen is het snikheet in Europa. Maar absoluut niet “bijzonder” heet.

Ik meende vanuit Oostenrijk nog dat de hittegolf wel gehaald moest zijn in de Benelux maar niets is minder waar. Even 36°C maar geen vrij warme dagen op rij. En er is ook geen hitte meer berekend nu. In Oostenrijk wel…. morgen kan de 37°C worden gehaald.

Ondertussen zijn er in de Benelux zowaar twee “vrieskoujagers” actief. Na stormjagen en tornadojagen zijn Karel Holvoet en Pieter Bliek overgestapt op het speuren naar de koudste duinpannen in Nederland. Op 17 juli hebben ze vorst gemeten in Castricum. En nu hopen ze dit ook te doen in de hoogzomerse periode vanaf 20 juli t/m 21 augustus. In die dagen is nog nooit vorst gemeten in Nederland. Zie het

Zie ook deze video uit oktober 2021.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Roge · 26 juli 2022 op 10:05

Castricum staat er al langer om bekend dat in de nabijgelegen duinpannen ’s zomers vorst kan worden gemeten. Zoals 18/19 juni 1923, toen zelfs hele velden zwartgeblakerd waren van de nachtvorst. Alleen waren er de laatste jaren geen ‘vorstjagers’ in het duingebied actief.

Gesloten voor reacties.