Wel van die gekke rode hartjes, die Friezen, maar geen ballen. Kerstballen bedoel ik natuurlijk, want heb geen zin in meer controverse dan ik al heb. Geen ballen en geen Elfstedentocht. Vanmiddag aangekondigd door de raad van wijze mannen. De Noren openen hun skigebieden met iedereen op een skistok afstand van elkaar. Echt waar. Maar op het ijs leek dat geen optie.

Doe dan alleen de wedstrijd zou je denken. Maar nee. Dat is niet kneuterig genoeg. Het moet wel echt oud-Hollands gezellig blijven. Spreidt de wedstrijd dan uit over 10 dagen met elke dag een startblok van 1500 deelnemers. Aan die optie heeft men helemaal niet gedacht natuurlijk. Toch verdenk ik de weergoden ervan zo’n streek te kunnen leveren of anders Koning Thialf wel. Dan mijn voorstel om enkel de toertocht te doen, maar dan als coronademo à la Berlijn. Gaan wij Nederlanders echt echt echt niet massaal de schaats op simpelweg omdat een stel knoeiers in weet ik wat voor commissies ons iets denken te kunnen voorschrijven zonder enige basis in de wetenschap? Dacht het niet. Dus bij deze: komt dat ijs er kom ik snel ff terug uit Oostenrijk om de tocht te leiden. In het verleden was ik ooit een blauwe vrijdag leider van Friday Night Skate Amsterdam. Had ik ook een paar duizend skaters achter me aan. Can do it again!

Genieten! Wie doet de koek en zopie? Wie de stempelhokjes? Wie schaatst? Wie doet Youtube en Facebook live verslag? En o ja, voel je je niet lekker, heb je koorts, hoest je, voel je je slapjes …. blijf dan thuis. Ben je boven de 80 ook tenzij het je droom is om tijdens de tocht der tochten een geniepig virusje op te lopen en ook die strijd aan te gaan. Of wie weet hebben we dan al een vaccin. Verder allemaal vitamine D en zink nemen en op naar Friesland. En als iedereen als den dood is, dan schaats ik hem alleen. Maar gelukkig zag ik vanavond bij de Albert Heijn tenminste één vrouw zonder muilkorf en mét gezond verstand. Mooie tijden… dat je zo’n blik van herkenning hebt tussen duizenden schapen. Sorry.

Categorieën: Breaking

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

11 reacties

Gesloten voor reacties.