Wel van die gekke rode hartjes, die Friezen, maar geen ballen. Kerstballen bedoel ik natuurlijk, want heb geen zin in meer controverse dan ik al heb. Geen ballen en geen Elfstedentocht. Vanmiddag aangekondigd door de raad van wijze mannen. De Noren openen hun skigebieden met iedereen op een skistok afstand van elkaar. Echt waar. Maar op het ijs leek dat geen optie.

Doe dan alleen de wedstrijd zou je denken. Maar nee. Dat is niet kneuterig genoeg. Het moet wel echt oud-Hollands gezellig blijven. Spreidt de wedstrijd dan uit over 10 dagen met elke dag een startblok van 1500 deelnemers. Aan die optie heeft men helemaal niet gedacht natuurlijk. Toch verdenk ik de weergoden ervan zo’n streek te kunnen leveren of anders Koning Thialf wel. Dan mijn voorstel om enkel de toertocht te doen, maar dan als coronademo à la Berlijn. Gaan wij Nederlanders echt echt echt niet massaal de schaats op simpelweg omdat een stel knoeiers in weet ik wat voor commissies ons iets denken te kunnen voorschrijven zonder enige basis in de wetenschap? Dacht het niet. Dus bij deze: komt dat ijs er kom ik snel ff terug uit Oostenrijk om de tocht te leiden. In het verleden was ik ooit een blauwe vrijdag leider van Friday Night Skate Amsterdam. Had ik ook een paar duizend skaters achter me aan. Can do it again!

Genieten! Wie doet de koek en zopie? Wie de stempelhokjes? Wie schaatst? Wie doet Youtube en Facebook live verslag? En o ja, voel je je niet lekker, heb je koorts, hoest je, voel je je slapjes …. blijf dan thuis. Ben je boven de 80 ook tenzij het je droom is om tijdens de tocht der tochten een geniepig virusje op te lopen en ook die strijd aan te gaan. Of wie weet hebben we dan al een vaccin. Verder allemaal vitamine D en zink nemen en op naar Friesland. En als iedereen als den dood is, dan schaats ik hem alleen. Maar gelukkig zag ik vanavond bij de Albert Heijn tenminste één vrouw zonder muilkorf en mét gezond verstand. Mooie tijden… dat je zo’n blik van herkenning hebt tussen duizenden schapen. Sorry.

Categorieën: Breaking

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

11 reacties

Paul A Club1989 · 19 november 2020 op 20:43

Ja ik vind het het ook uitermate bijzonder dat ze nu al beslissen hoe ons leven er in februari er uitziet. In andere landen zijn er massa’s mensen op de been. Wij speingen bij elke maatregel weer door het hoepeltje.

Eduard · 19 november 2020 op 21:28

Het is bizar hoe de mens zich de les laat lezen en hoe velen zonder ook maar te willen praten cq discussieren alles accepteren wat hun leider hen vertelt.

Blindelings volgen en zelf niet meer op hun eigen gevoel vertrouwen.

Iedereen met gezond verstand wordt tegenwoordig niet meer serieus genomen.
Alles wordt gecensureerd en die zogenaamde journalisten kennen nog maar 1 waarheid. Hun eigen waarheid. Totaal niet objectief.

We weten dat Amerika leidend is. Als daar het gevecht wordt gewonnen en bewezen wordt hoe de corruptie huishoudt op onze planeet dan pas kunnen we weer ademhalen.

Ik volg met heel veel interesse de onafhankelijk kanalen. Iets dat velen niet doen omdat ze gewoon niet betrokken zijn. Die kijken het 8 uur nieuws en denken dan dat ze weer helemaal bij zijn en kunnen de volgende dag dan weer meepraten bij de koffieautomaat.

Gewoon triest dat men zo makkelijk over zich heen laat lopen en angst en negativiteit laat aanpraten.
Heeft niets met vooruitgang te maken en positief en hoopvol de toekomst ingaan met z’n allen. Nieuwe hoop.
Ze pakken elke (zelfgemaakte) crisis aan om de touwtjes strakker en strakker aan te trekken.

Nederland was er vroeg bij met Pim Fortuyn. Wat er in Amerika gaande is, is precies hetzelfde echter nu door iemand die wel beschermd wordt en veel en veel meer macht heeft dan ons klein onbelangrijk landje, dat door die lui die nu aan de macht zijn verder en verder wordt afgebroken. Boeren, klimaat, hoge boetes, steeds meer belastingen, stikstof geleuter, co2 geleuter. Alles willen ze kapot maken. Ze willen dat we compleet afhankelijk worden van anderen. Hoe stom en naïef kun je zijn.
Het Nederlandse volk hebben ze al in hun macht. Ik hoop dat de dag komt dat Nederlanders een keer wakker worden en in opstand komen. Tot hier en niet verder maar ben bang dat we hier in Nederland al te laat zijn. 10 jaar Rutte aan de macht zegt genoeg. En alleen maar omdat het volk zo wispelturig stemt. Anders was hij nooit aan de macht gekomen. Daarom dat ze ook geen kiesdrempel in willen voeren want dat snij je jezelf in je eigen vingers. Hoe meer partijen hoe beter. Die 3 zetels, die 4 zetels, die 6 zetels. De ene partij is voor de dieren, de andere voor ouderen , weer een andere voor de moslims, etc etc etc………
Man, man man, wat een puinhoop!

  Aart · 19 november 2020 op 23:24

  Aanvullend. Ik kan er ook met mijn pet niet bij, dat intellectuelen (qua opleiding) als Hoekstra en Wiebes niet de vloer aanvegen met de Jonge, een leraar basisschool. Van vooral Wiebes als werktuigbouwkundige, verwacht ik toch het nodige logische inzicht. Maar ja, als je dan minister van economische zaken bent……

  Even wat (on)logica. In de gemeente Zeewolde (22680 inwoners) zijn in de afgelopen 13 (!) weken 2 personen met corona in het ziekenhuis beland en zijn er 2 overleden. Totaal in die 13 weken iets van 300 ‘besmettingen’ (die het RIVM doodleuk patiënt noemt, zie https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel , onderaan de pagina in het overzichtsplaatje van Nederland). Dan klopt er toch iets niet?
  Er is 1 man die dat laatste al maanden lang uitmuntend duidt: Ivor Cummins een Ierse bio-chemicus met de nodige ervaring in het oplossen van complexe problemen. Zijn laatste video spreekt (weer) boekdelen https://www.youtube.com/watch?v=mboEkVl9ooc . Waar we mee te maken hebben is een zogenaamde CASEdemic. Volledig van het padje. Check die video en let eens op bij 13:28. In 2018 stonden de Engelse kranten en tabloids vol met berichten over volgelopen ziekenhuizen etc. vanwege de griepgolf. Toen geen lockdowns, maskers of afstand houden. Wat is er aan gedaan om de ziekenhuizen op orde te brengen? Noppes. Net als in Nederland. Dus zou je de huidige maatregelen als cover up voor het falende beleid van het m(in)isterie van Volksgezondheid kunnen beschouwen.
  Voor alle duidelijkheid: corona is geen hoax. Maar de epidemie was half mei dit jaar al over. Kijk naar de grafieken: in de zomerperiode geen doden en geen ziekenhuisopnames. Toen hadden alle maatregelen losgelaten moeten worden om die broodnodige herd-immunity verder op te bouwen. Corona is dus seizoensgebonden en ja een venijnig virus, maar zeker niet het killervirus zoals in februari/maart was voorspeld.
  Voor grafieken zie deze interessante Europese website: https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps .

  Corona of geen corona, als er ijs ligt ga ik schaatsen. Genoeg natuurijs in Nederland bij een flinke vorstperiode 🙂 .

Jurriaan · 19 november 2020 op 21:43

Ik doe mee. Je heeft alleen maar sneller te schaatsen dan de BOA’s.
Nu hopen dat het goed gaat vriezen en dat dat iedereen weer het Hollandse vrijheidsgevoel geeft, en daarna op de barricaden voor de vrijheid! Met koek en zopie.

Peter wetzel · 19 november 2020 op 22:23

Ben jij nou echt zo dom Hajo of lijkt het alleen maar zo?

  Socrates · 20 november 2020 op 06:50

  Beste Peter , dit heet narcisme , valt weinig aan te doen …

Wim · 19 november 2020 op 22:45

Wie blijft zeuren dat covid-19 een hoax is, of klagen over de (sowieso imperfecte) maatregelen om het in te dammen heeft duidelijk geen familie of vrienden in de zorgsector. Loop eens een ziekenhuis binnen en ga daar je praatjes maken.

Biden een oorlogsstoker, Trump een vredesduif dat slaat ook nergens op. Trump heeft 2x raketaanvallen op Syrie gelanceerd (terecht?), de Iraanse generaal Soleimani opgeblazen (een enorme gok), en vooral massaal wapens verkocht aan ongure landen zoals Saudi Arabia, die ermee Yemen bombarderen. Vorige week stond hij nog op het punt een aanval te lanceren tegen Iran, en een overhaaste terugtrekking uit Afghanistan zorgt gegarandeerd voor meer ellende in de toekomst. Het waren trouwens de republikeinse neocons die persé Irak binnen wilden vallen en er een complete rotzooi van gemaakt hebben.

En van mist gesproken, Trump en zijn handlangers kunnen zo hard roepen en mist spuiten als ze willen, bewijzen zijn er nog altijd niet. Tenminste als je niet zomaar slikt wat je op schimmige websites en fora leest… Cui boni?

Full disclosure… groeten van een corrupte pedofiele reptiel

  Kirsten_DL · 19 november 2020 op 23:13

  Heb ik gedaan, afgelopen lente/zomer/herfst meermaals met mijn paps naar het ziekenhuis geweest na een val lelijke val met zijn racefiets. Voor onderzoeken en controles, bijkomende onderzoeken en nog méér controles…
  Nou ik moet eerlijk bekennen dat het flink tegenviel; ik had overvolle gangen en inkomhal verwacht, stampvolle (bezoekers)parking, ambulances die met loeiende sirenes af en aan reden met doodzieke patiënten, mensen die al snikkend op handen en knieën naar buiten kropen vanwege het zoveelste verlies van een overleden familielid, lijkwagens die in file stonden om de cojona doden te transporteren, zorgpersoneel met de handen in het haar als overwerkte zombies door de gangen zien rennen naar de volgende lading toestromende patiënten…. Helaas, niks van dit alles, gewoon heel erg rustig en een bijna doodse sfeer want er was quasi niemand aanwezig. Behalve het overigens relaxte zorgpersoneel natuurlijk. Gelukkig maar want doodgaan is niet fijn voor de nabestaanden.
  Dus nee Wim, jou praatjes slaan werkelijk nergens op en jouw Build Back Better & World Economic Forum (u weet wel, The Great Reset… 😉 ) propaganda hoort niet thuis op een wintersportwebsite.
  Nog een fijne avond verder…

   Wim · 20 november 2020 op 12:31

   Gelukkig geen extreme scenes inderdaad zoals we zagen in Bergamo en New York in het voorjaar… zie de preventie-paradox. Bij een volgend ziekenhuis bezoek eens proberen in gesprek te gaan met enkele verplegers en dokters over de corona toestanden, om te horen hoe zij het ervaren? Zelf tel ik een 10-tal dokters en verple(e)g(st)ers onder familie en vrienden, wat zij me vertellen ligt helaas volledig in lijn met de verfoeide mainstream berichtgeving.

  Hajo · 20 november 2020 op 09:08

  Beste Wim, mooi dat we allebei voor vrede zijn. Ik ben ook helemaal geen Trump fan. Ik kijk alleen heel scherp bij kandidaten in het machtigste land ter wereld naar hun track record op gebied van imperialisme vs. non-interventionisme en op gebied klimaat. Alle oorlogshandelingen die jij noemt veroordeel ik. Yemen moet onmiddellijk ophouden. Die bom op Syrië was wel een beetje voor de Bühne. Men was gewaarschuwd daar en Russen hadden hun vliegtuigen in veiligheid gebracht. Het Iran-beleid van de USA (lees USA + Israël) veroordeel in ten scherpste. Ook die moordpartij op Souleimani. Mbt Biden en de Demcoraten volg ik de anti-Trumper Jimmy Dore (die vrijwle alles goed heeft behalve klimaat). Liefs, Hajo

Wim · 19 november 2020 op 23:03

Hier 7 uur Elfstedentocht met motor cameraman rijd toeschouwer aan.
https://youtu.be/0iAN6dkAZU4?t=15661

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *