gardenissima

Vandaag is de eerste dag van het grote Gardenissima weekeinde in Val Gardena (Gröden). Met vandaag de überreuzenslalom met 1033m hoogteverschil voor wedstrijdskiërs en amateurs. Morgen zijn er races voor kids en jeugdwedstrijdskiërs. Maandag sluiten twee FIS damesslaloms het programma af. Het goede nieuws voor de thuisblijvers is dat je het event live kunt volgen via deze weblink. Doen!

valgardena2803

Het weer is prima aan de zuidkant vandaag en ook de komende dagen. Zie de webcam hierboven en ook Ronaldo’s weerbericht van vanochtend. Ik vraag jullie twee dingen. Ten eerste: kijk eens naar de livestream en klim eens in de pen en deel je gedachten met onze community. Inspireren de prachtige Dolomieten je? Krijg je de kriebels om zelf mee te doen? Hoe zijn de sneeuwcondities na een seizoen met weinig oostelijke zuidkantdumps?

gardenissima2

De tweede vraag die ik stel is: welke skiraces ken je? En welke staan misschien ook op jouw bucketlist om aan deel te nemen? Vanuit de Lage Landen is de deelname aan amateurraces in de Alpen echt te laag. Niet omdat we de skills niet zouden hebben. Er is een nieuwe generatie laaglanders die echt wel kunnen skiën en boarden. Tuurlijk het is ook de afstand. En je lijkt echt wel gek om twee keer 1000 kilometer te rijden voor een event van één of twee dagen. Maar zo werkt het niet ik je koppie… in je koppie teer je een heel leven op een deelname aan zo’n race. Terwijl een “standaard” wintersport toch gewoon heerlijk is maar ook gewoon …. standaard.

pista_102aaa29da

Ik zal zelf aftrappen in de reacties! En mede op basis van jullie reacties komt er dan een artikel: de 10 mooiste amateurskiraces in de Alpen! Of als jullie erg enthousiast meedoen gaan we voor de top 25!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

9 reacties

Gesloten voor reacties.