Het was een mooi weerzien: vanuit de basis in Kaprun door de Felbertauerntunnel in een paar uurtjes over het Sellajoch naar Wolkenstein in Val Gardena rijden. Mooi op tijd voor de Gardenissima 2023. Aankomst vrijdag. Wedstrijddag 1 april. Geen grap dus maar wel erg vroeg opstaan. Bezichtiging van de track tussen 6.15 en 7.15 uur. En dat een week na de overgang naar de zomertijd.

Een beetje groggy was ik dus wel toen ik mijn 2m10 lange Super G ski’s aanbond. Maar een pauze van een uurtje hielp me er weer bovenop. Op dat moment waren enkele wereldtoppers aan het afdalen op de langste reuzenslalom ter wereld. Zoek maar op: Daniel Hemetsberger en Christina Ager. Zij wonnen in onwaarschijnlijk snelle tijden van 3.38 en 3.48. Ik ging voor het eerst racen met een Insta360 aan een lange stok voor mijn snufferd. Mooie beelden, maar ik kwam toch niet lekker diep in de hocke daardoor. Daarom niet onder de 5 minuten geskied deze keer – laatste keer was voor covid – maar alsnog 5.11.

Val Gardena én Venetië
De entourage van zo’n event is geweldig…. een beetje proeven aan het gevoel een topper te zijn… en tegelijk te weten dat je het niet bent. En dan natuurlijk Val Gardena źelf. Wat een schitterend uitgestrekt dal is het toch. Alles is er gewoon mooi zonder dat het Kitsch is. Lekker eten is vanzelfsprekend. En de sauna in Hotel Garni Waltoy mocht er ook zijn. Volgende dag doorgereden naar Bardolino aan het Gardameer en Verona. Want ja Zuid-Tirol is toch Italië en dan wil je ook echt even verder La Bella Italia in. Zelfs dagje Venetië gedaan. Dat is dus echt mogelijk op je wintersportvakantie ook.

Categorieën: Events

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Aart · 5 april 2023 op 18:07

Mooie beelden! Doe het je niet na, zo snel. En ook nog de voor je gestarte skiër inhalen

Gesloten voor reacties.