Het was een mooi weerzien: vanuit de basis in Kaprun door de Felbertauerntunnel in een paar uurtjes over het Sellajoch naar Wolkenstein in Val Gardena rijden. Mooi op tijd voor de Gardenissima 2023. Aankomst vrijdag. Wedstrijddag 1 april. Geen grap dus maar wel erg vroeg opstaan. Bezichtiging van de track tussen 6.15 en 7.15 uur. En dat een week na de overgang naar de zomertijd.

Een beetje groggy was ik dus wel toen ik mijn 2m10 lange Super G ski’s aanbond. Maar een pauze van een uurtje hielp me er weer bovenop. Op dat moment waren enkele wereldtoppers aan het afdalen op de langste reuzenslalom ter wereld. Zoek maar op: Daniel Hemetsberger en Christina Ager. Zij wonnen in onwaarschijnlijk snelle tijden van 3.38 en 3.48. Ik ging voor het eerst racen met een Insta360 aan een lange stok voor mijn snufferd. Mooie beelden, maar ik kwam toch niet lekker diep in de hocke daardoor. Daarom niet onder de 5 minuten geskied deze keer – laatste keer was voor covid – maar alsnog 5.11.

Val Gardena én Venetië
De entourage van zo’n event is geweldig…. een beetje proeven aan het gevoel een topper te zijn… en tegelijk te weten dat je het niet bent. En dan natuurlijk Val Gardena źelf. Wat een schitterend uitgestrekt dal is het toch. Alles is er gewoon mooi zonder dat het Kitsch is. Lekker eten is vanzelfsprekend. En de sauna in Hotel Garni Waltoy mocht er ook zijn. Volgende dag doorgereden naar Bardolino aan het Gardameer en Verona. Want ja Zuid-Tirol is toch Italië en dan wil je ook echt even verder La Bella Italia in. Zelfs dagje Venetië gedaan. Dat is dus echt mogelijk op je wintersportvakantie ook.

Categorieën: Events

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Aart · 5 april 2023 op 18:07

Mooie beelden! Doe het je niet na, zo snel. En ook nog de voor je gestarte skiër inhalen

Gesloten voor reacties.